Nu mai stii cu ce retete sa iti impresionezi musafirii si familia? Ai impresia ca mereu gatesti acelasi lucru? Mi se intampla chiar si mie, gospo cu muuulta experienta. Dar vin in sprijinul vostru cu reteta de azi – Placinta cu branza feta si rosii, o adevarata aparitie pe orice masa!
Placinta cu branza feta si rosii – aperitiv, fel principal, buna de pus in caserola de la birou? Toate aceste “functii” sunt indeplinite de placinta delicioasa, cu foi super crocante, o crema fina de branza feta si spanac si rosii cherry dulci si aromate.
Simti nevoia de o vacanta? Incearca reteta de Placinta cu branza feta si rosii, te va duce, cu gandul cel putin, la o zi frumoasa intr-o tara de pe malul Marii Medietarane…Grecia de preferinta!
Pentru un blat super crocant, am folosit foile de placinta de la Morarita. Usor de folosit si la indemana oricui, iti ofera alternativa perfecta pentru foile facute in casa, care necesita multa truda si munca. Pot fi folosite pentru preparate dulci sau sarate si secretul lor este sa fie unse fiecare cu unt topit inainte de a adauga urmatoarea foaie. Iar daca le ungi cu ou batut inainte de a le da la cuptor, ai garantia unei placinte aurii, crocanta si care se topeste in gura!
Placinta cu branza feta si rosii – ingrediente pentru 6-8 portii:
- un pachet foi pentru placinta Morarita
- 100g unt topit
- un galbenus
- o lingura seminte de susan
- 400g branza feta
- 150g crema de branza natur
- 50g spanac prospat
- sare si piper dupa gust
- 300g rosii cherry
Lasam foile de placinta sa se decongeleze pana ajung la temperatura camerei. Le scoatem din pachet si le acoperim cu un prosop curat, umed, pana la folosire. Incingem cuptorul la 180°C (cu ventilatie) sau 200°C (static).
Punem hartie de copt in tava cuptorului sau o tava mare. Asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Acoperim cu a doua foaie, ungem cu unt. Continuam pana epuizam toate foile de placinta din pachet. In timp de ungem foaia cu unt, nu uitam sa tinem prosopul umed peste celelalte foi, astfel incat sa nu se usuce si sa devina casante.
Indoim marginile de 1 cm, astfel incat sa facem borduri placintei. Ungem marginile cu galbenus si presaram seminte de susan. Coacem 15-20 minute sau pana sunt rumenite. Lasam sa se raceasca putin, timp in care pregatim umplutura.
Pentru umplutura, punem in blender branza feta, crema de branza spanacul, sare si piper. Dupa preferinte, puteti adauga si 2-3 catei de usturoi. Amestecam in blender pana avem o crema fina.
Umplem placinta cu crema de branza feta, asezam deasupra rosiile cherry. Coacem ate 20-25 minute sau pana crema de branza e asezata si face o crusta.
Lasam placinta sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem felia. Placinta cu branza feta si rosii este un deliciu pe care toata lumea il va aprecia! Sa va fie de cel mai bine!
P.S. Vrei sa pregatesti un desert cu foi de placinta Morarita? Incearca reteta de Placinta rulou cu mere (click pentru a accesa reteta).