Pui cu mazare si bacon – o reteta delicioasa, satioasa si perfecta pentru cina din timpul saptamanii! Iar ce ramane de la cina de ieri, merge perfect in caserola de la birou, a doua zi!
Pui cu mazare si bacon – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Faptul ca marinam puiul in lapte in face super fraged, deci nu sari peste pasul acesta.
- Poti pregati puiul cu o zi inainte si sa il prajesti doar cand faci reteta!
- Pentru o varianta mai light, poti coace bucatelele de pui in cuptor, pe hartie de copt, avand grija sa le intorci o data in timpul coacerii, pentru a se rumeni uniform.
- Trebuie sa coci puiul in cuptorul incins la 180°C timp de 30 minute. Daca alegi sa il prajesti, nu e nevoie de baie de ulei, ci doar ulei cat sa acopere fundul tigaii.
- Folosim mazare congelata, pe care o fierbem inainte de folosire, dupa instructiunile de pe ambalaj.
- Daca iti ramane din amestecul de pesmet, parmesan si condimente, nu e nicio problema! Il poti pune intr-o punga inchisa ermetic si il pastrezi la congelator pana data viitoare cand ai nevoie de el pentru reteta aceasta sau orice tip de snitele de pui, curcan sa porc.
- Reteta aceasta se poate face si cu piept de curcan, pulpe dezosate de pui sau pulpa de porc.
Pui cu mazare si bacon – Ingrediente pentru 4 portii:
- 650g piept de pui dezosat, fara piele
- 200ml lapte Pilos
- 150g pesmet Castello
- 50g Grana Padano Lovilio (sau permesan proaspat razuit)
- 100ml ulei de masline Primadonna
- sare Castello
- piper Kanya
- o lingura ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc, patrunjel)
- 750g mazare Freshona
- 250g bacon Dulano
Toate ingredientele pentru reteta de Pui cu mazare si bacon le gasiti zi de zi in magazinele LIDL🖤
Taiem pieptul de pui in bucati potrivite. Le lasam la marinat in lapte timp de minim 30 minute. Astfel, bucatile de piept de pui vor ramane fragede si dupa prajire. Le scurgem apoi din lapte si le stropim cu putin ulei de masline, cca o lingurita. Punem deasupra pesmet, Grana Padano (sau permesan proaspat razuit), sare, piper, ierburi aromatice. Amestecam foarte bine, astfel incat sa faca o crusta pe bucatile de pui.
Intr-o tigaie punem ulei de masline cat sa acopere fundul tigaii. Prajim bucatile de piept de pui la foc mediu spre mic, pana sunt rumenite pe ambele parti. Intre timp, fierbem mazarea dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cand puiul este prajit, scurgem excesul de ulei din tigaie. Adaugam mazarea si cubuletele de bacon peste bucatile de pui. Le gatim impreuna 4-5 minute la foc mare, sau pana baconul e rumenit. Tragem de pe foc, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cina este gata! Sau pranzul, pentru ca reteta de Pui cu mazare si bacon merge perfect oricand! Pofta buna!🖤
P.S. Incearca si reteta de Mazare scazuta cu carnati oltenesti (click pe titlu pentru a accesa reteta) – o reteta plina de legume, de gust si savoarea copilariei🖤