Costite de porc in bere la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cum vine sezonul rece, cum simtim nevoia de retete consistente, care sa ne umple burticile si sufletele de caldura si sa ne invaluie in starea de bine si confort. De aceea aceste retete se numesc “comfort food”, pentru ca ne dau o stare generala dde bine, de “acasa”, ne fac sa ii invitam pe cei dragi la masa, exact la fel cum ne-am strange iarna in jurul sobei si am manca ceva bun si am depana amintiri. Exact asa este reteta noastra de azi – Costite de porc in bere la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune 🖤

costite de porc in bere

Prima reteta pe care am gatit-o in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune a fost…cea de Costite de porc in bere! Obisnuiti ca slowcooker-ul Crock Pot, speram sa pot obtine aceleasi costite delicioase si fragede, cu carnea atat de bine facuta ca se topeste in gura si cade de pe os. Siiiii….le-am obtinut! In doar 25 de minute! Aceasta este una dintre magiile pe care le stie face Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune – gateste excelent, intr-un timp foarte scurt si cu minim de efort!

costite de porc in bere

Ce alte magii mai stie sa faca Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune? Pai, este unul dintre cele mai complexe si utile aparate pe care le am in bucatarie si indeplineste cu maaaare brio mai multe functii:

  • este o oala sub presiune – sau kukta cum stim noi de la mamele noastre, doar ca full automata, electrica si mai ales SIGURA
  • un slow cooker obisnuit, crae gateste mancarea lent, la o temperature ce nu depaseste punctul de fierbere si astfel alimentele isi pastreaza textura, culoarea si mai ales valorile nutritionale
  • un aparat de gatit cu aburi – ideal pentru cei care isi doresc un stil de viata sanatos. Pur si simplu pui in interiorul oalei gratarul, torni apa, gatesti la abur. In doar cateva minute!

costite de porc in bere

  • oala sau tigaie obisnuita – cu functia brown/saute poti rumeni, praji, cali, blansa!
  • aparat de fiert orez – cum este sa ai orezul gatit perfect de fiecare data? Va spun eu: un vis! Indiferent ca am gatit orez obisnuit, basmati, negru, rosu sau integral, a iesit perfect, al dente!
  • aparat de facut iaurt – ideal in special pentru cei mici in perioada de diversificare. Este minunat sa ai iaurt facut in casa, pe care noi, cei mari, il putem transforma usor in iaurt cu fructe, adaugand o lingura de dulceata.

Am vorbit detaliat despre toate functiile si modul de folosire al aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, intr-un review complet pe care puteti urmari AICI (click pentru a accesa video).

costite de porc in bere

Costite de porc in bere cu garnitura de morcovi caramelizati – o reteta pe care toata lumea o va indragi! Pana la urma vorbim totusi de costite de porc suculente, gatite astfel incat se topesc in gura, cu un strat lucios, lipicios si delicios de sos barbeque si cu o aroma delicioasa de caramel, data de berea neagra in care se gatesc. Alaturi de costite avem o garnitura colorata si delicioasa – morcovi caramelizati. Garnitura e gata in 10 minute! Cu totul! V-am facut curiosi?

Costite de porc in bere cu garnitura de morcovi caramelizati – tot ce trebui sa stii despre reteta

  • Puteti folosi coaste de porc proaspete sau afumate, in functie de preferinte. Timpul de gatire ramane acelasi. Eu personal va recomand sa folositi coaste proaspete, care se vor aromatize mai bine de la Berea neagra.
  • Puteti alege sosul bbq preferat, dulce, picant, brandul preferat din magazine sau un sos facut in casa.
  • Este ideal sa lasati coastele cat mai mult la marinat, de preferinta peste noapte
  • Pentru morcovi, puteti folosi morcovi taiati rondele sau baby carrots congelati, pe care ii treceti pe sub jet de apa rece inainte de folosire.

costite de porc in bere

Ingredients

  • 1.5 kg costite de porc proaspete (scaricica)
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri mix de condiment pentru porc
  • 150ml sos barbeque
  • 250ml bere bruna

costite de porc in bere

Spalam bine costitele si le tamponam cu un prosop de hartie pentru a fi foarte bine uscate. Le frecam cu amestecul de condiment si zahar brun. Le lasam la marint cateva ore, minim 2, de preferinta peste noapte.

Punem costitele in oala aparatului, turnam deasupra Berea bruna. Inchidem capacul, inchidem valva de presiune. Selectam din meniu functia MANUAL, presiune mare (HIGH) si setam timpul de gatire la 25 minute. Cand cele 25 de minute au expirat, lasam presiunea sa se elibereze natural timp de 5 minute (adica nu atingem aparatul, care intra automat in functia KEEP WARM), apoi folosim un cleste pentru a deschide valva.

costite de porc in bere

Deschidem capacul si scoatem costitele direct in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem foarte bine cu sos barbeque, folosind o pensula de patiserie. Dam la cuptorul incins la 200°C timp de 10-12 minute sau pana au o crusta de sos, lucioasa si lipicioasa. Intre timp ne ocupam de garnitura, cat timp costitele stau la cuptor.

costite de porc in bere

Ingredients

  • 500g morcovi baby congelati
  • 80g unt
  • 60g zahar brun
  • sare si piper
  • ½ lingurita scortisoara
  • 120 ml apa

morcovi caramelizati

Punem toate ingredientele in oala aparatului. Inchidem capacul, inchidem valva de presiune. Setam aparatul pe functia MANUAL, presiune mare (HIGH) si timpul de gatire de 4 minute. Cand timpul de gatire a expirat, deschidem cu grija valva de presiune, folosind un cleste de bucatarie sau o manusa. Cand toata presiunea s-a eliberat, deschidem aparatul si putem servi garnitura de morcoci caramelizati alaturi de costite.

morcovi caramelizati

Costite de porc in bere este o reteta pe care o va iubi toata familia, de la mic la mare!

Mai multe detalii despre aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune gasiti AICI 🖤

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.