Azi gatim impreuna Minestrone la slow cooker! Mai exact la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7L Digital, cel pe care il folosesc de cel putin 2 ori pe saptamana inca de cand a intrat in bucataria mea, acu 5 ani. De atunci, suntem prieteni mereu, m-a scos din nenumarate incurcaturi culinare si este, cu siguranta, unul dintre cele mai iubite si utilizate aparate din Teo’s Kitchen!
De ce iubesc atat de mult slow cooker-ul Crock-Pot?
- Tehnica de gatire lenta. Mancarea se gateste in sucurile propria, ffind astfel mai sanatoasa si cu mai putin calorii, penrtu ca folosim grasime foarte purtina sau deloc. Preparatele se gatesc la temperatura mica (nu depaseste 100℃) si pentru mult timp, ingredientele isi pastreaza proprietatile nutritive, textura si culorile, asa cum vedeti si in reteta de Minestrone la slow cooker.
- Ideal pentru fripturi! Slow cooker-ul inmoaie si fragezeste orice tip de carne, care nu se usuca, nu se arde.
- Crock-Pot gateste singur, deci scurtam foarte mult timpul petrecut in bucatarie! O data ce toate ingredientele sunt in oala slow cooker-ului, nu mai trebuie sa le “pazesti”! Nu stai langa aragaz sau cuptor, mancarea se gateste singura, fara a fi supravegheata sau amestecata.
- Am intotdeauna retete slow cooker din care sa ma inspir, asa ca totul devine si ma usor!
Minestrone – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Ce este MINESTRONE? O supa foarte satioasa, plina de legume, imbogatita cu orez sau paste. In limba italiana, “minestra” inseamna supa, iar “minestrone” este “supa cea mare”.
- Reteta de minestrone este una dintre multele retete tipic italine, care se transmite din familie in familie si chiar daca este o reteta traditionala, are foarte multe variatiuni si fiecare familie o pregateste in stilul personal.
- Minestrone este o supa de sezon si ingredientele variaza in functie de ceea ce ne ofera natura. Vara, minestrone poate continue morcovi proaspeti, cartofi noi, dovlecei, gogosari, ardei kapia, fasole verde. Iarna, poate continue varza, cartofi, cartofi dulci, naut etc.
In varianta noastra, Minestrone la slow cooker este o supa foarte satioasa, o masa intreaga intr-o farfurie si, desi nu contine carne, este plina de proteine vegetale si fibre, dar are si pastele care ne ofera carbohidrati. Astfel este genul de mancare completa si tine locul si de supa si de felul 2. La desert insa, va invit sa incercati reteta de Cuib de viespe cu gem, gatit tot in Crock-Pot (da, puteti face si deserturi la slow cooker).
Minestrone la slow cooker – Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 2 conserve rosii cubulete in suc propriu (2x400g)
- 2 linguri cu varf pasta concentrata de tomate
- 1.5 litri supa de legume/de pui/ apa
- 3 morcovi mari
- 2 tije apio sau ½ dintr-o telina
- o ceapa alba mare
- 6 catei usturoi
- ierburi aromatice, cate o lingurita din fiecare: oregano, busuioc, rozmarin macinat
- 3 foi dafin
- o conserva fasole boabe alba (400g)
- o conserva fasole boabe rosie (400g)
- 1 zucchini (sau 1 dovlecel)
- 200g paste la alegere (mai mici sunt ideale)
- 250g fasole verde (proaspata sau din conserva)
- 100g spanac verde
Mai intai ne ocupam de legume pe care le spalam, le curatam si le taiem. Morcovii ii taiem rondele, la fel si apoi. Taiem ceapa marunt, curatam usturoiul si il trecem prin presa. Scurgem fasolea din conserva si o spalam foarte bine sub jet de apa rece. Spalam spanacul si il taiem marunt.
Supa de legume o obtinem foarte simplu: folosim zarzavat (morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac) pe care le fierbem in apa cu sare dupa gust, pana obtinem o supa concentrata. Daca nu doriti sa folositi supa de legume, puteti folosi apa.
Punem in vasul ceramic de la Crock-Pot: rosiile cubulete, pasta de rosii, morcovii, apio (sau telina), ceapa, usturoi, ierburi aromatice, frunzele de dafin. Turnam deasupa supa de pui (sau apa). Setam aparatul pe functia LOW timp de 6-8 ore sau pe functia HIGH timp de 3-4 ore.
Cand timpul de gatire s-a terminat, aparatul intra automat in functia keep warm. Adaugam fasolea boabe (rosie si alba), fasolea verde, zucchini taiati cubulete, pastele, spanacul. Potrivim la gist de sare si piper. Setam aparatul pe HIGH timp de 30 minute sau pana gustam si sunt fierte pastele.
Fiind o reteta fara adaos de grasime, Minestrone se poate consuma si rece si calda, fiind la fel de delicioasa! In plus, daca doriti, puteti sa o transformati intr-o crema si sa o serviti alaturi de felii de bagheta prajite sau de bruschette.
Mai multe detalii despre slow cooker Crock-Pot 4.7 L digital gasiti AICI: http://bit.ly/2xqciZE