Seria de retete dedicate mesei festive de Paste continua azi cu o noua reteta delicioasa si super aspectuoasa, gatita pentru voi de Domnul Don – Pulpite de miel cu vin si ciuperci!
Cand locuiam cu mama si Buni, nu apucam niciodata sa experimentez retete noi cu miel, pentru ca se pregateau in casa noastra numai retetele clasice din Ardeal. Dar pe mine, ca pe orice Gospo-Diva adevarata, ma “mancau” degetele sa incerc retete noi, sa experimentez gusturi, arome si combinatii! Acum, cand marea pasiune pentru gatit este impartasita cu iubitul Domnul Don, retetele noi sunt la ordinea zilei in bucataria noastra!
Anul acesta am comandat 2 miei, pe care sa ii gatim in diverse forme si sa gasim reteta noastra preferata. Reteta de azi – Pulpite de miel cu vin si ciuperci – este cu siguranta una dintre favorite noastre si va fi repetata si savurata de multe ori in Teo’s Kitchen!
Pulpite de miel cu vin si ciuperci – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Noi am folosit pulpele din fata (anterior de miel) dar, desigur, puteti folosi si pulpa posterioara sau bucati de miel.
- Combinatia de miel – saute de ciuperci cu vin – piure de radacinoase – este delicioasa! O explozie de gust si culoare in farfurie!
- La capitolul ciuperci, puteti folosi champignon sau ciuperci de padure (hribi, ghebe, galbiori) in functie de preferinte.
- Pentru piureul de radacinoase folosim telina, pastarnac si morcov, in cantitati egale, in functie de cate persoane sunt la masa. Spre desoebire de un piure clasic, nu fierbem legumele, ci le taiem cubulete foarte mici si le tragem la tigaie, in unt si putin ulei. Uleiul ajuta untul sa nu se arda. Le tragem la tigaie pana legumele sunt moi, apoi le dam prin blender. Daca doriti un piure rustic, cum e al nostru, tocati legumele grosier, fara a adauga alt lichid. Daca doriti un piure mai cremos si fin, adaugati in blender putin unt, lapte fierbinte sau smantana dulce.
- La capitolul vin, pe care il folosim si pentru miel si pentru saute-ul de ciuperci, am ales vinul rosu demisec Merlot, de la Beciul Domnesc.
Vinul rosu Merlot de la Beciul Domnesc – o alegere excelenta pentru reteta de Pulpite de miel cu vin si ciuperci
Vinul rosu demisec este vinul preferat al lui Sergiu, asa ca reteta aceasta i-a mers cu adevarat la suflet! De ce alegem vinul Merlot Beciul Domnesc? Are un gust fructat, cu nuante de zmeura, coacaze negre si cirese. Este un vin perfect alaturi de branzeturi frantuzesti sau carne rosie (friptura de vita, miel porc sau vanat), iar tempertura de servire este 16 – 18° C.
Mai multe informatii utile poti afla de pe platforma Un caracter aparte
Ingrediente pentru 2 portii Pulpite de miel cu vin si ciuperci
Ingrediente pentru miel:
- 2 pulpite de miel
- 3 linguri ulei de masline
- condimente pentru miel dupa gust
- 200ml vin rosu Merlot Beciul Domnesc
- 2-3 catei de usturoi
- crengute de cimbrisor
- foi de dafin
- sare si piper
Ingrediente pentru saute de ciuperci:
- 300g ciuperci proaspete
- 3 linguri ulei de masline
- 50g unt
- o lingura pasta de rosii
- 50ml vin rosu Merlot Beciul Domnesc
- o lingurita zahar brun
- 2 linguri reductie de otet balsamic
Ingrediente pentru piure de radacinoase:
- 200g telina (1/2 dintr-o telina potrivita)
- 200g pastarnac
- 200g morcovi
- 3 linguri ulei
- 100g unt
- sare, piper dupa gust
Pentru modul de preparare al retetei de Pulpite de miel cu vin si ciuperci, apasati PLAY in fereastra de mai jos si urmariti reteta video, pregatita de Domnul Don cu mareeee drag pentru voi!