Cum vopsim ouale cu frunze de ceapa? | Oua vopsite natural

Sunt doua lucruri pe care le-am asteptat cu mare mare entuziasm primavara aceasta: Pastele cu toate pregatirile aferente si…noua serie Game of Thrones pe HBO si HBO GO! Eh…micile bucurii ale unei gospo-dive! Asa ca, in articolul de azi, vorbim pe rand despre amandoua!

oua vopsite cu frunze de ceapa

Pregatirile pentru Paste implica foarte multe pentru o gospodina: de la curatenia impecabila si pana la decoratiuni, de la trecerea de la preparatele de post si pana la cozonacii pufosi. Iar un pas pe care nu putem sa il lasam deoparte: ouale vopsite!

In fiecare an apar noi si noi metode prin care sa vopsim ouale de Paste si, dupa ce am testat tot felul de tehnici si culori, mereu ma intorc la varianta clasica, invatata de la bunici: cele mai dragi si mai frumoase oua de Paste pentru mine, sunt cele vopsite natural, folosind foi de ceapa!

oua vopsite cu frunze de ceapa

Oua vopsite natural cu foi de ceapa – Sfaturi urile

  • Ouale albe si ouale brune vor prinde culoare diferit, deci urmareste cu atentie timpul de fierbere. Cele albe vor iesi un maro-roscat mai deschis, cele brune vor iesi tonuri mai inchise.
  • E foarte important sa speli foarte bine ouale si sa le degresezi inainte de vopsire. Spala-le cu buretele abraziv si apa calda pentru a inlatura orice impuritati sau stampila de conformitate de la magazin. Apoi le poti degresa folosind un prosop imbibat in putina zeama de lamaie.
  • Pentru cel mai frumos efect, foloseste foi de ceapa albe si rosii. De unde iei foi de ceapa? De la magazin sau aprozar! Mereu sunt muuuulte in cutiile in care este depozitata ceapa.
  • Pentru un efect si mai spectaculos, foloseste fruze, flori, fire de iarba, pe care le fixezi de ou cu ajutorul unui ciorap. Apoi colorezi ouale si, la final, indepartezi ciorapul si plantele.
  • La final, pentru oua super-stralucitoare si care arata super-bine, nu uita sa le dai luciu folosind o bucata de slaninuta!

oua vopsite cu frunze de ceapa

Acum ca am stabilit ce si cum despre Ouale vopsite natural, va invit sa apasati PLAY mai jos pentru VIDEO cu modul de preparare!

Game of Thrones/Urzeala tronurilor disponibil pe HBO si HBO GO, un alt moment super-asteptat in primavara aceasta!

Si pentru ca bucuria sa fie completa, Telekom a pregatit pentru voi Pachetul Telekom Complet – televiziune, Internet fix de mare viteza si mobil, cu bonus Net Nelimitat 4G cu HBO si HBO GO incluse pana la finalul anului – la doar 15 euro/luna!

game of thrones

In plus, impreuna cu Telekom, te invitam la concurs:

  • Lasa un comentariu la reteta de cozonac pe Facebook Telekom (apasa AICI) si posteaza fotografia cozonacului de Paste pregatit de tine.

sau

  • Posteaza cozonacul tau pe Instagram (apasa AICI), seteaza-ti profilul public si foloseste #EasterTelekom pentru a intra in concurs.

Te asteapta premii foarte faine: 15 jocuri boardgame Game of Thrones: Tronul de fier sau 15 halbe Tronul de Fier – Game of Thrones

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.