Tocanita rustica este inventia mea! Da da, uimitor dar e adevarat, nu am “copiat” reteta din carti de bucate :)) Tocanita rustica este inventia mea pt ca am pus in ea cam tot ce aveam prin camara, de lene sa nu mai merg la cumparaturi. A iesit foarte bine, nimeni n-ar fi zis ca e gatita pentru prima data.
Niciodata sa nu va fie teama sa gatiti asa cum va dicteaza imaginatia, fara sa consultati retete din cartile de bucate 🙂
Ingrediente:
– o tavita de pulpe de pui
– un morcov
– 4-5 cartofi medii
– un tub de branza topita
– o ceapa
– o conserva de ciuperci sau 300 gr de ciuperci proaspete
– un borcanel de smantana (300 ml)
– verdeata tocata (eu am avut leustean, marar, patrunjel)
– sare si piper
Curatam morcovii si ii taiem rondele, curatam cartofii si ii taiem cubulete. Punem si carnea peste ele, condimentam cu sare si piper si dam la fiert, in apa cat se la acopere, pana cand sunt fierte toate. Nu uitati sa spumati apa ori de cate ori este nevoie!
Intre timp, tocam ceapa si o calim in putin ulei, Cand este aurie, respectiv translucida si nu maronie, punem ciupercile taiate fasii. Peste ciupercile calite, punem carnea si legumele fierte, plus o cana de supa de pe carne. Le lasam sa dea un clocot impreuna, apoi punem branza topita si smantana, omogenizam bine si apoi adaugam verdeata si mai lasam sa dea un clocot, pentru a se aromatiza. Tocanita se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Cam asta e… o reteta simpla, economica si mai ales un rezultat foarte bun! Puteti servi tocanita langa mamaliguta, macaroane sau pur si simplu, asa cum am servit-o noi, cu painici de casa si bineinteles muraturi proaspete. Tocmai s-au terminat de murat castravetii, au fost o nebunie!!
O cred ca-i minunata!miai dat o idee la asa ceva:sa pun brinza topita!eu nu puneam!Trebuie sa-ti spun am frunzarit noua ta revista!O TREABA MINUNATA!LA CARE AI LUCRAT MULT,DAR CREDE-MA NU A FOST IN ZADAR,RECUNOSC CA AM CITIT O MICA PARTE DIN EA(LA ASA CEVA TREBUIE TIMP)SI M-A UMPLUT DE BUCURIE CITE LUCRURI FOLOSITOARE SI INTERESANTE GASESTI!sI MAI ALES CONJUNCTURA A FOST DE PARTEA MEA CA MI-AM FACUT PAGINA IGOOGLE!(ARE 3 PAGINI SI AM ARANJAT-O DUPA BUNUL MEU PLAC SI E SI PLACUTA!SI SINT TARE MUNDRA DE EA!!!ORICUM BLOGUL TAU SI REVISTA AU SEMNE DE CARTE,SA LE ACCESEZ USOR!POATE ERA MAI BINE SA-TI FI SCRIS UN E-MAIL!VA IMBRATISEZ SI MULTUMIRI PT.CE AI FACUT!PA,PA
Asa de bune bucate faci,ca trebuia sa-ti trimit si eu un premiu, ca unei prietene apropiate.
Foarte buna Teo, esti o gospodina superrrr. Multe reteta am facut de la tine!!! MULTUMESC!
buna teo…la o tocanita ca asta nici nu m-as fi gandit,dar la ce ingrediente ai pus acolo si aspectul poti sa iti zic ca ma dau gata….ai un blog super,iar retetele sunt jos palaria…pana sa descopar blogul tau habar nu aveam ce inseamna bucataria,dar de cand fac retetele tale si eu si sotul meu suntem f multumiti.ne bucuram tareeee muuuult ca existi si sa stii ca esti de un real ajutor.nu exista zi sa nu accesez blogul tau si sa mai “fur” cate o reteta:mii de pupici
buna draga Teo!
Sunt noua pe aici…..
Ai niste retete minunate.
Felicitari!!!
Numai retete delicioase vad la tine,de cate ori intru.Ti-am oferit ceva la mine pe blog in semn de multumire pt retetele incercate!
Nu e bine sa te uiti peste asa ceva cand esti la servici…
am incercat-o si pe asta. ce mai esti maestra tocanitelor. si cea poloneza mi-a placut dar asta a fost si mai si. am facut o oala mare si s-a ras din prima…eu care speram sa ramana pe a doua zi.anca
Buna ,am descoperit astazi blogul tau si sunt uimita cate retete bune sunt aici.Cautam o reteta cu ciuperci,altfel de cat cea pe care o fac mereu si am gasit-o pe aceasta. E delicioasa si ma duc direct in bucatarie sa prepar si eu tocanita rustica.Revin !
Ceau
Eu am incercat reteta si este super buna.
Noi toti am fost incantati de reteta si de cand am incercat mai tot timpu o prepar.
Sper sa o incerce mai multe persoane ca e super.
Imi cer scuze, multeeee scuze ca nu am raspuns mai devreme, dar…sunte pe ultima suta de m, vine bebe si nu prea am timp nici sa respir!!
Diana, multumesc mult pt premiu :*
Va pup pe toti si am bucur ca v-a placut tocanita inventata de mine 🙂
Unu:abia astept sa-l vad pe Luca!!!!
Doi:ce idee ai avut cu branza aia,nu m-as fi gandit ever la asta!Bravo!O sa incerc si eu reteta asta maine,ca am vazut cum arata si mi-e o poftaaaa…..(nu mi-au trecut poftele nici acum,dupa ce am nascut,de aia am pus toate kilele inapoi)
Multumesc si eu pentru retete. Azi am descoperit blogul tau.Am sa incerc …multe dintre ele sper si revin cu comment.
Sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos.
Liana
Am facut-o si pe asta si nu mai pot de ciuda ca am vazut reteta de abia acum.
Anyway,ar fi fost totul ok,doar ca a trebuit sa ii dau sa pape Cristinei in timpul in care pulpele fierbeau cu legumele…..si s-au facut cartofii piure(am uitat de mancare si ne-am jucat putin).Dar am avut grija sa nu ii strivesc si in final arata exact ca a ta(atat doar ca am folosit pulpe superioare).Si in plus e suuuper buna!!!!
Lasa mai., ca pt Cristinca merita si sa se terciuasca mancarea :)) Ma bucur mult ca v-a placut! :*
Tocmai am terminat de facut si de savurat aceasta tocanita rustica.Trebuie sa spun ca cel mai mult a apreciat-o socrul meu, dar si restul participantilor la cina au fost extrem de placut surprinsi.A fost pur si simplu delicioasa!
Iti multumim!
Mihaela
Sa va fie de bine tuturor, mai ales socrului :)) (glumesc :-p)
buna…ai un blog super…:)!!prietenul meu vroia sa manance ceva gatit de mine si chiar nu stiam ce sa`i gatesc…dar am gasit aici o groaza de retete super. multumesc! m`ai salvat
Teo,felicitari,ai niste retete super,toata ziua stau si salivez pe aici!
O sa incerc o gramada din ele,nici nu stiu ce sa fac mai repede!
cristina
cum faci painicile de casa? m-a impresionat reteta de tocanita, dar m-a impresionat painica aceea din poza si mai tare. am cautat prin lista ta de retete dar nu am gasit. te rooooog, spune-mi. mutumesc
promit sa postez in curand si reteta de painica
wow…super…atat blog-ul cat si tu ca ne ajuti sa fim…”gospodinutze”…sincer nu am gatit niciodata pana cand nu am dat peste pagina ta…astazi am facut tocanitza rustica…foarte buna(sincer iti vine sa iti lingi degetele)…de multa vreme am asteptat sa gasesc o pagina cu retete dar care sa fie si ilustrate…multumesc mult pentru ajutorul dat….sincer retetele sunt extraordinare…si parerea mea e sa nu ii bagi in seama pe rauvoitori…pup pe burtica…!!!
Miha, mersi mult pt cuvintele frumoase!
ai niste retete superbe ,in seara asta incerc tocanita dar sunt deja sigura ca o sa fie o minunatie,am facut si pulpe de pui pe pat de cartofi si morcovi a fost un deliciu
abia astept sa imi spui cum ti-a iesit 😀
a iesit foarte buna tocanita,a ramas si pe azi,ce sa iti spun ai niste retete minunate
buna teo,
am incercat si eu ieri tocanita si e f buna,doar k eu am pus si un catel de usturoi:D sotul meu a mancat 2 portii:))…si in wech-end o sa incerc si pui cu portocala;)
multumim pt retele gustoase!!!
well..eu sunt noua in arta gatitului..lipsita de idei am intrat azi pe net sa gasesc ceva bun de gatit pt mine si sotul meu..mi`a iesit super tocanita rustica si comentariul sotului meu a fost: ” No draga, de`asta sa mai faci” :))multumim pt ca ti`ai impartasit secretele cu noi Teo:)
Cristina- Satu Mare;)
am facut-o si yo aseara. suuuuuuuuuper buuuuuuuna……… felicitari pt blog, retete si imaginatie!!! multumesc pt toate
Draga Teo cred ca e cam banala intrebarea mea stiu ca esti pe ultima suta de metri dar in loc de pulpe pot folosi piept?Ca am luat niste pulpe ultima oara si nu prea mi-au placut.
Woaw! Îmi plouă rău de tot în gură! Abia aştept să o fac, sper să îmi găsesc mâine ceva timp, că dacă nu o să şi mor de poftă!
Buna Teo,
Extraordinara tocanitza!!!!!
Am facut-o si eu in weekend si e super buna.
Esti cea mai tare.
Mersi!!!!1
Am facut tocăniţa şi este suuuper!!!
Pot să te adaug în lista mea de bloguri care îmi plac?
Buna Georgiana, ma bucur ca ai incercat reteta si mai ales ca ti-a placut.
Sigur ca ma poti adauga in lista ta, m-ar bucura foarte mult acest lucru.
Spor la bucatarit!
buna.felicitari teo pt toate retetele minunate pe care leai postat pe blogul tau.eu nu am incercat prea multe dar alea care leam facut miau iesit super.eu nu prea am timp sa gatesc cu toate ca nu lucru dar bebe mic si restul gospodariei imi ocupa tot timpul si asa ca tu cu retetele tale sunteti salvarea mea.te pup si tineo tot asa.cristina
buna teo !! tocmai am terminat mancarica si arata demential! m-am si ars incercand sa gust. M-am chinuit putin avand in vedere ca am facut-o pe resou (stau in camin)…dar a iesit pana la urma.Colegele mele de camera ii tot dau tarcoale si asteapta sa se raceasca :))) keep on cookin’. Pup!!
buna teo!!!super bune retetele tale…dar as avea o rugaminte…de ce nu faci si o versiune printabila a lor…ar fi super…
iar am facut-o ..e super buna!
cristina-fluturas
si eu tot asa fac cam cemi trece prin cap la ciorbe si supe…cu tocanitele nu ma prea jucam dar am sa incep de-acuma :)) lol daca ai timp sa-mi scrii niste retete sau sa mai vorbim pe mess idiul meu e flory2love (yahoo) as vrea sa invat de la tine tot ce se poate. 🙂
Sunt ANA din Bucuresti si tin sa ti spun ca a iesit super tocanita. E deja a doua oara cand o fac si sotului meu ii place la nebunie. Multumesc mult
e foarte buna!!!e a 3a oara cd o fac.Felicitari!!!
sa sti ca de o luna am descoperit blogul tau si de atunci numai de la tine iau retete , aproape zilnic.Sunt foarte bune cele pe care leam facut.Azi fac tocana,sper sa iasa la fel de buna ca si celelalte.Sa fiti sanatosi,mai ales copilul tau.la mai multe retete minunate.Flori.
Draga Teo,
din cauza ta cred ca o sa ma ingras… tocmai i-am comandat sotului ce trebuie sa imi cumpere sa fac in aceasta seara tocanita. Sper sa imi iasa bine…o sa iti zic maine cum a fost si ce reactii a starnit 😀 oricum felicitari…esti cea mai tare :*
buna.eu am 23 de ani si pot sa zic ca sunt incepatoara inca la gatit nu stiu chiar tot ,si atunci mai inventez si eu,fiind casatorita apropae de 2 ani ,de atunci am inceput sa gatesc mai mult,imi place sa gatesc ft mult si imi place sa inventez si eu.imi place mult cum arata reteta asta si se pare ft delicioasa.am o intrebare si eu,da sosu ala alb pe tocanita cum sa facut????dingur numai asa??? va rog sa raspundeti vreau sa fac si eu .multumesc
Se poate folosit si branza topita la tub, da 🙂 Sosul se face din ingredientele date, promit ca nu am pus nimic in plus 🙂
Am pregătit azi tocănița asta …seamănă ca aia poloneza.Clar e ca fiu-miu a mancat tot din farfurie ! Ft gustoasa ,rapida si economică .ms.
Pupici!