Azi va propun sa luam impreuna brunch-ul de sambata (sau micul dejun e weekend) cu o delicioasa Caserola de porumb cu bacon! Se pregateste rapid, cu ingrediente la indemana si poate fi un preparat pentru un mic dejun copios sau un pranz delicios! ♥
Caserola cu porumb si bacon – o reteta pe care TREBUIE sa o incerci! ♥
Alaturi de porumb, puteti adauga la reteta de Caserola cu porumb si bacon si delicioase boabe de mazare sau cubulete de morcov, boabe de naut sau fasole din conserva! Este delicioasa si calda, imediat ce o scoatem din cuptor, dar si rece, asa ca este o solutie foarte buna pentru pranzul la caserola de la birou.
Toate ingredientele pentru reteta de Salata de porumb cu bacon le gasesti in magazinele Lidl ♥
Caserola cu porumb si bacon – Ingrediente pentru 6 portii
- 2 conserve porumb Freshona
- o ceapa alba mare
- o lingura ulei de floarea soarelui VitaD’Or
- 4 catei de usturoi
- 250g cubulete bacon Dulano
- 150g cheddar Valley Spire, dat pe razatoare
- o legatura patrunjel
- sare Castello
- piper Kania
Intr-o tigaie prajim baconul cu o lingura de ulei, pana e frumos rumenit. Adaugam ceapa si usturoiul, le calim impreuna pana ceapa devine sticloasa.
Scurgem bine porumbul din conserva si il clatim sub jet de apa rece. Amestecam porumbul bine clatit si scurs cu amestecul de bacon si ceapa. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Trrebuie sa avem in vedere ca si baconul si cheddar-ul sunt sarate, deci e important sa gustam.
Punem amestecul intr-un vas termorezistent sau o tava. Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 minute sau pana porumbul este rumenit si face o crusta aurie.
Sa va fie de cel mai bine si sper ca reteta de Caserola cu porumb si bacon sa fie o reteta la care sa va intoarceti mereu cand doriti o reteta rapida, care sa va scoata din orice situatie!
Incearca si reteta de Salata de porumb cu telemea! (click pentru a accesa reteta)
eu as amesteca ou batut ca pentru omleta si cascavalul deasupra.. ce zici? ☺️
Nu are ce sa iasa rau, poti incerca.