Cine spune ca mancarea de post trebuie sa fie anosta? Cine spune ca putem manca numai cartofi, morcovi, fasole? Hai sa incercam ceva nou cu reteta de azi – Salata vegetariana – un mix de texturi, ingredinte si arome, atat de delicioasa si foarte satioasa!
Salata Vegetariana – Tot ce trebuie sa stii despre reteta ♥
- Este o reteta foarte satioasa, o masa completa intr-o salata!
- Poti sa o pregatesti de seara pentru caserola de maine de la birou. Singura conditie este sa torni dressing-ul peste salata numai inainte de servire!
- Dressing-ul este foarte simplu: ulei de masline, otet de vin rosu, miere. Poti adauga in sos si ierburi aromatice si poti folosi in loc de miere sirop de artar sau sirop de agave. Cert este ca nu exista cantitati exacte pentru sos, il poti ajusta in functie de gusturile tale. Si daca nu iti place otetul? Foarte simplu! Il poti inlocui cu zeama de lamaie!
Salata Vegetariana – Tot ce trebuie sa stii despre ingrediente ♥
- Ce poti folosi in loc de naut sau alaturi de naut? Fasole boabe din conserva, fie ea alba sau rosie, mazare sau porumb.
- Caju este alegerea mea pentru reteta de Salata vegetariana, dar la fel de bine ar merge si nucile, nucile pecan sau fulgi de migdale. Pe toate le gasiti in gama Alesto din magazinele Lidl Romania!
- La capitolul salata, este foarte important sa alegeti o salata crocanta, cum sunt mix-urile de salata pe care le gasiti in pungute, la frigidere. Sau salata Iceberg. Eu recomand cu mare drag pungile de salata pentru ca va ofera un mix de mai multe tipuri de salata, sunt proaspete, gata spalate si gata de folosit, direct din punga!
- Nu renuntati la rodie! Samburii de rodie dau textura si gust salatei si sunt o explozie de bucurie la fiecare imbucatura!
Toate ingredientele pentru reteta de Salata vegetariana le gasiti in magazinele Lidl! ♥
Despre quinoa am tot vorbit, asa ca va invit sa cititi mai multe informatii despre ea: cum o preparam, cum o folosim, care sunt beneficiile ei pentru sanitate in reteta de Salata de quinoa (click pe titlu pentru a accesa reteta).
Ingrediente pentru 4-6 portii Salata vegetariana:
- 100g mix pentru salata
- 30g rucola
- o conserva naut Freshona
- 3 ardei copti Freshona
- 100g quinoa Alesto
- 50g caju Alesto
- 30g migdale fasii Alesto
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin Primadonna Bio
- o lingura otet Camara Noastra
- o lingura miere Maribel
- sare Castello
- piper Mikado proaspat macinat
- o rodie
Pregatim ingredientele: scurgem nautul si il limpezim bine sub jet de apa rece. Scurgem ardeii si ii taiem fasii. Fierbem quinoa in apa cu sare, pana se umfla, apoi o scurgem foarte bine. Curatam rodia. Preparam dressing-ul amestecand mierea, otetul si uleiul de masline, pana avem un sos cremos. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem toate ingredientele pentru salata intr-un bol incapator si turnam deasupra dressing-ul.
Amestecam foarte bine salata si o servim imediat ce este gata!
Va promit ca este o salata care va intra direct…in sufletul vostru! In plus, pe langa ca este o reteta delicioasa pentru masa de zi cu zi, Salata vegetariana isi va gasi locul pe masa voastra de Craciun sau Revelion pentru ca este o salata speciala, cu ingrediente alese si care arata spectaculos! ♥
Sa va fie de cel mai bine si va doresc cele mai frumoase Sarbatori alaturi de cei dragi sufletului vostru! ♥