Ficateii de pui, desi un ingredient de foarte multe ori nelijat sau dat uitarii, sunt minunati! Nu doar pentru gustul lor deosebit, dar si pentru beneficiile lor pentru sanitate! Ficateii de pui ajuta la combaterea anemiei, au o cantitatea foarte mare de vitamina B12 (nutritionistii spun ca ficatul de pui conţine de trei ori mai multa vitamina B12 decat necesarul zilnic). Azi folosim ficateii de pui intr-o salata delicioasa, plina de arome si texturi – Salata aperitiv cu ficatei.
Incearca si reteta de Salata de ficatei cu sfecla rosie!
Salata aperitiv cu ficatei – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Poti pregati reteta de Salata aperitiv cu ficatei cu o zi inainte de servire. De altfel, daca sta cateva ore la rece este mai bine, pentru ca aromele se intrepatrund.
- Daca nu iti plac ficateii, ii poti inlocui cu piept de pui taiat cubulete sau sunca de tip Praga.
- Daca pregatiti maioneza in casa, folositi un galbenus de ou crud, unul fiert, zeama de lamaie si o lingura de mustar. Le amestecati cu mixerul la viteza mare pana se alifiaza, apoi incepeti sa turnati ulei in fir subtire. Pentru un plus de gust, puteti pune la final si 2-3 linguri de iaurt grecesc. Condimentati dupa gust cu sare si piper.
- Daca folositi maioneza de casa, puteti sa o pui intr-un pos sau intr-o punga mai groasa, pe care o taiati la un capat. Astfel e mult mai usor de pus intre straturile de salata.
- Ouale le poti taia cubulete sau le poti da pe razatoare, in functie de preferinte.
- Bucuria retetei de Salata aperitiv cu ficatei? O poti orna cum doresti, exact ca pe Salata Boeuf!
Toate ingredientele pentru reteta de Salata aperitiv cu ficatei le gasesti in magazinele Lidl!
Ingrediente pentru Salata aperitiv cu ficatei:
- 500g ficat de pui
- 2 linguri mix de condimente pentru pui Mikado
- 4 linguri ulei de masline Primadonna
- 6 oua
- 2 morcovi mari
- 2 cepe mari
- 200g castraveti murati Freshona
- 100g sos de maioneza Kania
- sare Castello
- piper Kania
Pregatim ingredientele pentru salata: condimentam ficateii si ii prajim in 2 linguri de ulei de masline, intorcandu-i des, pana sunt bine facuti. Ii taiem apoi cubulete. Scurgem castravetii murati si ii taiem si pe ei cubulete. Fierbem ouale tari (cca 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba), apoi le curatam si le taiem cubulete. Taiem ceapa cubulete si o calim in 2 linguri ulei de masline. O condimentam cu sare si piper. Curatam morcovii si ii dam pe razatoare.
Urmeaza apoi sa asamblam salata: punem un strat subtire de maioneza, apoi un strat de morcovi. Urmeaza apoi ceapa, ficateii, castravetii, oul. Intre fiecare strat, punem putina maioneza si un praf de sare si piper.
Este o salata inedita si delicioasa! Salata aperitiv cu ficatei isi face usor loc pe orice masa de sarbatoare, dar este si o salata perfecta pentru zi de zi. Este usor de transportat in caserola pentru birou si sta linstita 2-3 zile la frigider. Sa va fie de cel mai bine!