Cat e vara de lunga tanjim dupa deserturi racoritoare si simplu de facut, nu-i asa? Pai n-are Teo remedial pentru aceasta durere? Are! Mai exact vorbim azi despre reteta de Desert la pahar – Desert fara coacere. Un desert care intruneste toate cerintele unui adevarat desert de vara!
Totul a inceput de la Biscuitii Sondey Neo – pe care ii gasiti in magazinele Lidl din toata tara si au gustul identic al faimosilor biscuiti negri cu crema de lapte ::) Doar ca sunt mult mai accesibili ca pret, desigur! Noi ii folosim azi in reteta noastra de Desert la pahar – Desert fara coacere si va jur pe boneta mea de gospo ca au facut o treaba excelenta, sunt super buni si crocanti!
Desert la pahar – Desert fara coacere, un desert perfect pentru orice anotimp!
- Este simplu de facut? Este! Si nu doar simplu, ci si rapid. Practic, in maximum 10 minute suntem gata cu totul. Si avem timp in plus sa ne rasfatam, ca niste gospo-dive ce suntem!
- Este racoros? Este, este! Cum terminam de asamblat desertul in pahar il si dam la rece pana in momentul servirii. Bineinteles, el poate fi consumat imediat. Insa tinut putin la rece accentueaza aromele si aduce senzatia de racorire atat de dorita.
- Pot sa il pregatesc si pentru o ocazie speciala? Desigur! Pe langa faptul ca este un desert delicios, mai si arata bine si cade cu tronc tuturor. Pentru un aer si mai festiv, puteti sa adaugati o frunzulita de menta sau fructe colorate. Fructele de padure merg perfect in aceasta combinatie.
Acestea fiind spuse, sper ca v-am convins ca desertul acesta merita tot efortul (adica eforul acela minim de 10 minute PE CEAS). Haideti sa-I aflam si secretele!
Reteta de Desert la pahar – Desert fara coacere – Sfaturi urile
- Puteti folosi mascarpone (care este de fapt o crema de smantana) sau crema de branza, in functie de ce gasiti la indemana in magazinele Lidl.
- Folosim zahar pudra pentru ca, fiind un desert fara coacere, avem nevoie de un zahar care sa se topeasca rapid. Am folosit zaharul pudra vanilat dar, pentru un plus de aroma de vanilie (care mereg foarte bine in contrast cu biscuitii cu cacao) puteti adauga si putina esenta de vanilie sau miezul unei pastai de vanilie.
- Frisca lichida (sau smantana dulce pentru frisca) trebuie sa fie FOARTE RECE. Nu doar pentru reteta aceasta ci in general, cand vreti sa vi se bata foarte bine frisca, e important ca smantana dulce sa fie foarte rece. De aceea, o tinem in frigider de la cumparare, iar cu 15 minute inainte de folosire, o punem in congelator. Este ideal sa punem in congelator impreuna cu smantana dulce si vasul in care urmeaza sa o batem frisca, dar si paletele mixerului. Va asigur ca urmand aceste sfaturi, smantana dulce nu se mai taie si veti avea o frisca “batoasa” de fiecare data!
Ingrediente pentru 6 portii Desert la pahar – Desert fara coacere
- 180g biscuiti Sondey Neo
- 80g zahar pudra vanilat Castello
- 250g mascarpone Lovilio
- 200g crema de smantana natur Pilos
- 200ml smantana dulce pentru frisca Pilos
- ½ lingurita esenta de vanilie Castello
Procedura este foarte simpla: jumatate din biscutii ii dam prin blender (cu tot cu crema din interior) pana sunt fin maruntiti. Cealalta jumatate ii rupem in bucati mari.
Pentru crema, pur si simplu punem intr-un bol toate ingredientele: mascarpone, crema de smantana, frisca lichida, zaharul pudra, esenta de vanilie. Important este ca toate ingredientele sa fie foarte reci, de la frigider, mai ales smantana dulce. Pentru a fi siguri ca frisca se bate bine, tineti smantana dulce 15 minute la congelator inainte de a o pune in bol alaturi de restul ingredientelor. Amestecam totul cu mixerul 5-6 minute sau pana avem o crema densa. In crema obtinuta, punem biscutiii rupti in bucati mari.
In fiecare pahar (folosim pahare dde 150-200ml) punem cate o lingura plina de biscuiti macinati fin, apoi crema, apoi inca un strat de biscuiti macinati, astfel incat sa epuizam biscuitii si crema. Dam desertul la rece 2-3 ore inainte de servire.
V-am spus eu ca este o reteta super- simpla si super-minunata? 🙂 Sa va fie de cel mai bine!