Mesele din timpul saptamanii trebuie gandite in avans. Eu cel putin asa procedez: imi fac din weekend un plan de 3-4 mancaruri, o supa sau ciorba si 2 feluri de mancare gatita, care sa ma tina 2 zile fiecare si sa fiu “acoperita” pe cand ajunge Luca de la scoala sau pentru cina. O astfel de reteta este si cea de azi – Mancare de naut cu pui.
Planificarea meniului pentru saptamana urmatoare (fara a pune la socoteala retetele facute special pentru blog) ma ajuta sa economisesc banuti, sa nu fac risipa de mancare, sa nu cumpar compulsiv tot ce “imi face cu ochiul” de pe raft. In plus, asa cum v-am mai povestit, Luca este mai degraba adeptul mancarurilor traditionale, asa ca, de foarte multe ori, isi doreste mai degraba o portie de paste cu carne decat … creveti. Pentru el si pentru cei care vor sa vina acasa si sa gaseasca “o farfurie de mancare calda”, avem reteta ca Mancare de naut cu pui 🙂
Mancare de naut cu pui – sfaturi utile
- Este o reteta satioasa si delicioasa, se poate servi alaturi de mamaliga, salata, muraturi.
- Puteti inlocui nautul cu fasole, linte sau chiar orez fiert.
- Daca alegeti sa fierbeti naut si nu sa il folositi pe cel din conserva, e important sa il lasati in apa peste noapte, apoi sa il fierbeti pana da cateva clocote, sa schimbati apa si sa il puneti din nou la fiert. Daca fierbem nautul in 2-3 ape, nu vom avea probleme de digestie 🙂
- O data condimentate, este ideal sa lasati pulpele de pui la marinat cat mai mult. Puteti adauga si putin ulei de masline si sa le lasati intr-o caserola, la frigider, peste noapte
<strong>Ingrediente pentru 4 portii de Mancare de naut cu pui:</strong>
- 1 kg pulpe de pui
- 3 linguri condimente pentru pui
- 2 linguri ulei de masline (pentru a praji puiul)
- 450g rosii cubulete in suc propriu
- 50ml ulei de masline
- 2 linguri boia afumata
- 2 lingurite sare
- o lingurita piper negru proaspat macinat
- o lingurita praf de usturoi
- o lingurita oregano
- 2 cepe albe
- 500g naut din conserva
- 100g masline
- 100g rosii cherry
Amestecam toate condimentele. Spalam pulpele de pui, le uscam folosind servetele de hartie si le condimentam foarte bine, pe toate partile, inclusiv sub piele. Le lasam la rece, cu cat mai mult cu atat mai bine. Putem chiar sa le pregatim cu o seara inainte de a le gati. Prajim pulpele de pui in putin ulei de masline, pentru a se rumeni foarte bine pielea.
Amestecam rosiile cuburi cu ulei de masline si condimentele. Separat, calim ceapa, condimentam cu sare si piper, adaugam nautul bine scurs si rosiile. Intr-un vas termorezistent, punem amestecul de rosii si naut. Asezam deasupra pulpele de pui, rosiile cherry, maslinele.
Incingem cuptorul la 180°C cu ventilatie. Coacem pulpele de pui cu naut timp de 40-45 minute pana carnea de pui este gatita si frumos rumenita.
Alaturi de reteta de Mancare de naut cu pui am facut o salata maaaare si toata lumea a fost foarte multumita! Musai-musai sa incercati reteta si … sa va fie de cel mai bine!
Super buna mancarica, multumim pentru reteta Teo! Am preparat-o in wek-end si a avut succes!
Anna, ma bucur tare ca v-a placut. Sa va fie de bine!
Reteta asta a asteptat cuminte la rand, iar astazi a fost vedeta cinei! Mi-nu-na-ta si fara prea mult efort! Pup si spor!
Sa va fie de cel mai bine!
Buna ziua. Ce ati folosit ca si garnitura langa pulpele cunaut ?
Buna ziua, ese cous cous hidratat.