Omleta la cuptor sau frittata, cum ii spun italienii, este o omleta foarte pufoasa, coapta in cuptor, nu prajita in tigaie. Este ca un fel de quiche fara crusta si poate fi personalizata foarte usor, in functie de gusturile voastre!
Dupa 3-4-5 zile de vacanta (cine le mai poate numara?…parca in ultima vreme sunt numai vacante peste vacante si zile libere dupa alte zile libere) revenirea la birou sau munca de orice fel e grea, foarte grea. Chiar si eu, care sunt freelancer sau liber profesionist si muncesc de acasa, imi intru foarte greu in ritm dupa zilele astea libere, care mi se par prea multe si haotice: nu ne-am intors bine din vacanta de Paste, a venit vacanta de 1 Mai. Nu terminam bine cu asta? Vine vacanta de Rusalii. Trece vacanta de Rusalii, copiii mai merg 3 zile la scoala, iar e liber de 1 iunie.
Putin cam mult, zic eu si nu, nu sunt o baba comunista, dar cred ca aceste zile libere haotice ne fac sa ne iesim din ritm: pe noi la munca, pe cei mici la scoala. Si totusi, pentru o recuperarea mai rapida, un mic dejun satios ajuta cu adevarat! Asa ca va propun azi reteta de Omleta la cuptor, cu spanac, ciuperci de padure, salam si cubulete de branza cheddar. Pe toate le gasiti in magazinele Lidl Romania.
Omleta la cuptor – tot ce trebuie sa stii despre reteta de azi
- Pentru o frittata cat mai pufoasa, trebuie sa batem foarte bine ouale cu telul, furculita sau mixerul. Cu cat incorporam mai mult aer in amestecul de oua, cu atat frittata va iesi mai pufoasa.
- Ciupercile de padure congelate le gasiti la Lidl si va recomand din suflet sa le incercati, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Este un mix de mai multe tipuri de ciuperci, sunt foarte aromate si la un pret accesibil. Cum pregatesc ciupercile congelate? Le pun in tigaie congelate, fara adaos de grasime si le las la foc mic, pana se evapora tot lichidul pe care il lasa. Apoi pun ulei si le gatesc in mod normal. La fel de bine putem sa le decongelam intr-o sita, apoi le tamponam foarte foarte bine cu hartie de bucatarie, pentru a indeparta apa in exces.
- Tigaia pe care o folosim trebuie sa fie una pe care sa o putem introduce ulterior si la cuptor, deci avem grija ce maner are tigaia, da? 🙂
Omleta la cuptor preparata din ingredientele de mai jos, hraneste cu brio 4-6 omuleti si este delicioasa! Trebuie sa recunosc ca Sergiu a pregatit-o si a fost delicioasa! E o mare bucurie sa te trezesti cu micul dejun pe masa, fotografiat frumos, vasele spalate si un zambet cald de “Buna dimineata!” 🙂
Ingrediente pentru Omleta la cuptor:
- 8 oua mari
- Sare castello
- Piper Kania
- 2 lingurite ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- 200g ciuperci de padure Valenzi
- 50g babay spanac (spanac tanar)
- 50g salam in stil Italian Dulano
- 100g branza Cheddar Valley Spire
Batem ouale foarte bine, cu sare si piper dupa gust. Intr-o tigaie punem ciupercile congelate si le lasam la foc mic, pana scade tot llichidul. Adaugam uleiul si calim ciupercile pana sunt moi. Punem si spanacul si mai tragem la tigaie 1 minut. Optional, o data cu spanacul, putem pune si 2 catei de usturoi trecuti prin presa. Cand spanacul e moale, turnam deasupra ouale batute.
Aranjam feliile de salam si cubuletele de Cheddar. Puteti pune si branza data pe razatoare, felii de sunca sau puteti omite de tot mezelurile, in functie de preferintele voastre.
Nu ne ramane decat sa dam frittata sau omleta la cuptor. Incingem cuptorul la 200°C si coacem omleta 10-12 minute sau pana e frumos rumenita si se desprinde usor de pe marginea tigaii.
A fost un mic dejun satios, care ne-a bucurat pe toti si ne-a dat energia necesara unei noi zile de munca si scoala, dupa atatea zile de relaxare. Bun, rapid si simplu de realizat! Sa va fie de cel mai bine!
Incearca si reteta de Biscuiti sarati cu Cheddar, perfecti pentru pachetelul de la scoala sau birou!
Salut! 🙂 Ai si varianta a omletei pentru Crock Pot Express? Multimesc!
Salut, Andrada. Nu am. Se face super repede in varianta asta.