Azi vorbim despre produse de calitate, cu adevarat de calitate si despre cum am descoperit Mediteranea Gourmet. Cum incepe povestea noastra de azi? Pai, vorbeam la telefonul cu jumatatea mea (unii ar zice ca mai buna, eu nu ma pronunt). Mi-a spus ca a baut otet. Ce-ai baut, Bobita? Otet! Am ras si i-am spus ca oricum e o acritura. Da’ el? El n-a ras. Mi-a zis ca-mi lasa PUTIN pe fundul sticlei sa gust. Si am gustat. Era ISIS sau cel pe care de acum il vom cunoaste ca “otetul tuturor oteturilor”. Pe care, da-da, poti sa il bei din sticla! Sau poti sa il pui pe orice salata. Dar mai ales poti sa il picuri peste friptura la final. Este acel CEVA, finalul apoteotic al oricarei retete. Sau, cum spune Sergiu “pe orice pui otetul asta, devine mancabil!”.
Asa ca am cautat in google: “otet Isis”. Asa am ajuns la Mediteranea Gourmet. Am comandat otet. Apoi am inceput sa rasfoiesc site-ul. De-a fir a par. Si am vrut sa comand tot. Pentru ca asta e filosofia lor: nu fac rabat la calitate, nu merg pe tendintele pietei de a comercializa orice numai de dragul de a vinde. Nu, aici veti gasi numai produse de origine protejata (cele denumite PDO), produsele de indicatie geografica protejata (PGI) si produsele organice (BIO).
Desigur ca va las pe voi sa rasfoiti site-ul, asa cum am facut si eu, dar TREBUIE sa va povestesc cate putin despre produsele pe care le-am comandat eu si pe care le iubesc! Si mai trebuie sa va spun ca veti gasi in aceasta perioada si COSURI CADOU DE CRACIUN. Numa’ bune de daruit (si impresionat) sefi, soacre, iubiti ca ai mei, pasionati de gastronomie. In principiu, produsele Mediteraea Gourmet sunt perfecte pentru orice FOODIE. Unde foodie = suflet pasionat de mancare si mare iubitor de bun gust.
Uleiul de masline – o categorie pe care nu trebuie sa o ratati!
Cred ca uneori termenul de “ulei de masline extravirgin” este folosit prea liberal. Exista ulei de masline extravirgin si ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN. In categoria ulei de masline veti gasi uleiul de masline cu adevarat speciale, fiecare unic, fie prin gust, modul de recoltare, maslinele folosite, regiunea de provenienta. Eu folosesc deja Uleiul extravirgin Kanakis BIO, un ulei de masline organic, din de masline “Koroneiki”, provenite din regiunea Messinia sau “taramul fructului bun”. Este un ulei cu aciditate 0,1 – 0,5% si asta il face perfect alaturi de orice preparat. Eu il folosesc in special in salate, la peste si pentru “stropit” orice. Tot de la Kanakis folosesc pentru bruschette si preparate medietarneene uleiul extravirgin cu ulei esential de oregano. Este aromat si delicios!
Uleiul de masline The Governon Premium sau cel mai bun ulei pe care l-am gustat!
Asa cum va spuneam, exista ULEI DE MASLINE wow! Si aici intra uleiul de masline The Governon Premium Limited Edition, sau cel mai bun ulei pe care l-am gustat! De ce e atat de special? Este un ulei de masline extra-virgin, nefiltrat. Contine ce mai ridicata concentratie de polifenoli pe plan mondial, comparativ cu produsele similare. Maslinele provin de pe insula Corfu, sunt culese inainte de maturitate, presate la rece la temperaturi foarte mici.
The Governor este produs de familia Dafnis intr-un numar limitat de sticle in fiecare an. Asa cum vedeti si in poza de mai jos, eu am sticla nr. 0198/7000 🙂 Premiat si ultra-premiat la nivel mondial, rezultatele oficiale ale tuturor testelor confirma faptul ca “The Governor” este unul dintre cele mai benefice – daca nu chiar cel mai benefic ulei de masline din lume. Daca o astfel de sticla de ulei nu este un cadou perfect…nu stiu ce sa zic!
Condimente speciale, pentru bucate speciale!
Ca orice buna gospo-diva, desigur ca sunt pasionata de condimente. Ele dau gustul mancarii, ele transforma un preparat banal in ceva wow. Am comandat o sumedenie de condimente si le folosesc zi de zi. Inclusiv sarea de mare cu rodie, un produs special, pe baza de sare din lagunele exotice din Messolongi si sirop de rodie. Este sarea pe care o pun doar la final pe preparatele speciale.
Veti gasi pe site diverse mixuri de condimente, toate organice (BIO), de la cele pentru pui la cele pentru peste sau salate. Aruncati si voi un ochi AICI.
Despre ceaiuri si miere, mai mult despre ceaiuri.
Trebuie sa va spun de la bun inceput ca eu nu sunt sunt cel mai mare fan ceaiuri. Dar daca e sa aleg un ceai, va fi mereu unul cu miere si 2-3 felii de lamaie. Asa ca, la capitolul ceaiuri, Sergiu a facut comanda si el le bea zi de zi. Cam 3-4 cani, ca sa fiu cea mai sincera 🙂 Parerea lui sumarizata intr-o propozitie? “Imi aduc aminte de ceaiurile de la bunici. Naturale!”. Si asta e si ideea: sunt plante sau amestecuri de plante BIO. Ca sa fim siguri ca bem ce trebuie! AICI gasiti categoria ceaiuri.
Preferatele lui? Ceaiul de lavanda, ceai de munte si mixul Philoumen, cu roinita, coaja de portocala si salvie. Si nu pot sa va las fara aprecierea lui despre ceaiul de maslin: “are un gust asa, earthy. Intr-o cana de ceai simti tot ce iti ofera pamantul!”
Ceaiul si mierea fac casa buna impreuna, va spuneam mai sus. Noi am comandat mierea de pin BIO, o miere greceasca cu aroma foarte intensa. Luca o mananca pe paine, dimineata 🙂
Ustensilele din lemn de maslin, febletea mea!
Nu pot sa va mint, imediat ce am cumparat otetul Isis, am intrat la categoria USTENSILE DIN LEMN DE MASLIN. Sunt atat de frumoase, mor de dragul lor! Le-am luat aproape pe toate si musai urmeaza sa imi completez colectia! Nu, nu sunt frumoase doar in poze si pe mesele festive. Le-am ales pentru ca sunt foarte rezistente, sunt o investite pe viata.
Sunt facute din lemn natural de maslin si unse cu un strat de ulei de masline, fara substraturi chimice. Cand isi pierd vitalitatea? Le ungem din nou cu putin ulei de masine si sunt ca noi! Toata lumea care a fost la noi la masa a fost impresionata si cred ca intelegeti de ce 🙂 Arata intr-un mare, mare fel!
Si nu in ultimul rand…ceva dulce mancam si noi?
Nu o sa va scriu un paragraf gigantic despre dulciuri. Se stie ca mor dupa deserturi, fructe uscate, dulceata, miere. Am comandat pentru Luca biscuiti cu vanilie si cacao BIO, pentru ca ii pun in fiecare zi un biscuite in pachetelul de la scoala, mai ales cand sta la semi-internat. Sunt deliciosi, ingredientele sunt curate, totul minunat! AICI e categoria de biscuiti, ca sa vedeti despre ce e vorba. Iar daca va plac gusturile cu adevarat inedite, incercati si siropul de smochine. Poate fi folosit in dressing pentru salata, topping pentru inghetata si prajituri, peste clatite si papanasi. Dulceata lui este naturala, data doar de dulceata smochinelor. Are la ingrediente doar apa si smochine, fara adaos de zahar.
Tot pe salate dar si pe hummus si in retetele orientale sau de dulciuri pe baza de ciocolata, folosesc Crema balsamica cu portocale BIO, obtinuta prin condesarea mustului de struguri albi, portocale si otet. Stiti cum e? “Mori incet”, vorba lui Luca 🙂
Gospo-divele si cremele, un subiect despre care as putea vorbi la infinit!
Produsele cosmetice sunt febletea mea si, dupa 30 de ani, acord mult mai mare atentie produselor pe care le folosesc. Varsta, gospo-dive dragi, varsta! Am ales produsele cosmetice pe baza de ulei de masline, produse de familia Karachanidis, faimoasa in intreaga lume. Eu am ales setul de Crema organica hidratanta pentru zi si lotiune tonica. Le folosesc de 2 saptamani deja si sunt foarte multumita.
Inainte de aplicarea cremei hidratante ma spal cu gelul pentru curatarea fetei, pe baza de ulei de masline organic, exact de aloe si ulei din arbore de ceai. Indeparteaza cu brio si machiajul, lasa fata super curata si fresh. Mie personal imi face foarte bine si, o data la cateva zile, imi pun in palma si putina faina de malai macinata foarte fin, pentru o exfoliere delicata.
Cam aceasta a fost comanda noastra pe Mediteranea Gourmet. Le-am testat pe toate, e deja o luna de cand au venit in viata noastra si rand pe rand trec la teste, in manutele noastre 🙂
Aaaaa, inainte sa va spun sa va fie de bine de informatiile pe care vi le-am lasat aici, va spun ca INCA nu am testat pastele si orezul cu trufe, dar urmeaza imediat dupa Craciun, cand incepem (din nou) sa mancam mai light si mai cumpatat 🙂
ACUM pot sa va spun sa va fie de cel mai bine si revin in curand si cu retete in care folosesc produsele despre care v-am povestit!