Ghiveci picant de vara e reteta noastra de azi, gospo-dive vesnic in cautare de retete noi! Ghiveciul este una din mancarurile cu care am crescut. Eu si cred ca si voi 🙂
Ghiveciul se prepara in toata tara sub diverse forme si combinatii de ingrediente. Buni Sia de exemplu, prepara ghiveci numai vara, cand aducea de la tara legume proaspete. Le spala bine pe toate si le taia fasii, apoi le calea in ulei pana erau moi, stingea totul cu bulion (in Ardeal bulionul este de fapt sucul de rosii) si le lasa sa fiarba la foc domol pana scadea bine bine. Mama Lucia insa, facea un ghiveci cu ardei rosu si galben, cu multa ceapa, rosii decojite si orez.
Azi vreau sa va propun insa o reteta noua de ghiveci – Ghiveci picant de vara. Nu este ghiveciul clasic romanesc, dar cu siguranta acest ghiveci picant isi va face locul in caietul vostru de retete! De ce nu este un ghiveci clasic? Nu prajim legumele in ulei, ci adoptam varianta mult mai light: le coacem pe gratar, apoi le taiem fasii. Adaugam uleiul de masline la rece, fara a praji in el ceapa sau usturoiul. La final intra in scena ingredientul supriza: noul porumb Bonduelle Gold Chilli!
Ce este special la noul porumb chilli?
- pastreaza calitatea exceptionala si gustul deosebit cu care ne-a obisnuit Bonduelle
- este conservat prin metode naturale, fara adaos de zahar si fara OMG
- este bogat in fibre
- se poate consuma direct din conserva sau poate deveni un ingredient excelent in retetele noastre
- are gustul dulce al porumbului Bonduelle dar este si usor picant datorita ardeiului iute chili
Citeste articolul pana la final si afla cum poti castiga o excursie oferita de Bonduelle!
Ingrediente pentru 10 portii de Ghiveci picant de vara:
- 2 ardei grasi rosii
- 3 ardei grasi galbeni
- 2 vinete mari
- 2 zucchini (dovlecei)
- 4 rosii de gradina
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 cepe rosii mici
- o conserva porumb chilli (Bonduelle Gold Chilli)
- 100-150ml ulei de masline extra virgin
- sare si piper dupa gust
Spalam bine toate legumele. Oparim rosiile si le taiem cubulete. Curatam ceapa si usturoiul. Taiem ceapa cubulete si usturoiul foarte fin. Coacem ardeii grasi pe plita, apoi ii saram, ii lasam acoperiti 10 minute si apoi ii decojim. Taiem dovlecii si vinetele felii de cca ½ cm grosime, le coacem pe gratar, fara adaos de ulei. Cand toate legumele sunt coapte le taiem fasii si le punem intr-un castron incapator.
Punem si porumbul chilli. Adaugam ulei de masline dupa gust, eu pun la aceste cantitate undeva la 100 ml. Nu uitati ca si rosiile si legumele lasa suc si se va face un sos delicios pe ghiveci. Potrivim la gust de sare si piper.
Bonduelle si porumbul chilli te trimit in vacanta!
- In fiecare saptamana voi posta pe blog o noua reteta cu porumbul Bonduelle Gold Chilli.
- Fiecare reteta va avea postarea ei pe Facebook, unde voi puteti lasa comentarii si da like retetei respective.
- Dintre cele 4 retete, cea care are cele mai multe comentarii, va fi declarata castigatoare.
- Dintre cei care au lasat comentarii la reteta castigatoare, vom alege marele castigator al unei excursii city-break!
- Dintre toti participantii care au lasat comentarii la oricare dintre cele 4 retete, vom alege 50 de castigatori ai cosurilor cu produse Bonduelle.
- Regulamentul complet poate fi consultat AICI.
Reteta de azi – Ghiveci picant de vara iti poate aduce un weekend la o cabana din zona Sibiului!