O reteta foarte simpla, pt atunci cand mor de pofta de mancare chinezeasca 🙂
Ne sunt de trebuinta:
– 400 g piept de pui dezosat
– o ceapa mare
– un ardei gras verde
– sos de soia
– 100 g alune
Se taie ceapa marunt si se pune la calit. Dupa ce se sticleste, se adauga si ardeiul maruntit.
Cat timp de calesc ceapa si ardeiul, se taie puiul cubulete. Se pune si puiul in tigaie, se stropeste din abudenta cu sos de soia (sosul Heinz mi s-a parut putin prea dulce, asa ca am ales Fuchs de data asta, si a fost f bun).
Dupa ce puiul este gata, sa pun alunele, se acopera tot si se mai lasa pe foc inca 3-4 min. Gata!
Noi am servit cu garnitura de orez. O mancare chinezeasca ffff buna!
Am incercat si reteta asta, desi noi nu suntem adeptii mancarurilor exotice. Trebuie sa spun ca dupa ce am gatit-o pe asta ne-am schimbat parerea 🙂
A iesit delicios… nu ma asteptam intrucat sosul de soia nu este preferatul meu, dar in mancarea asta si-a facut “jobul” extraordinar de bine.
si io. Superba! desi era sa fac o gafa, sa mai adaug sare, noroc c am gustat alunele si am vazut asha ca sunt ele destul de sarate.
garnitura: orez cu ou. reteta: orez fiert la microunde, ca iese cu mai putina apa decat pe aragaz, amestecat cu o omleta tocata marunt.
Rapid, satios, gustos. sos de soia tot de la Fucs am luat si io, doar pt ca nu am gasit in alta parte…
inca o data complimente pt site, si retete, si mici explicatii care fac dintr-o reteta buna => o masa exceptionala .
recent am descoperit blogul tau super cool mancarurile tale vreau sa stiu daca esti cumva de meserie bucatar
te-am descoperit de curand. foarte interesant tot ce postezi. am incercat si eu aseara reteta de pui cu alune. delicioasa intr-adevar. eu am adaugat si ciuperci fierte cu sare si vegeta si a fost ceva extraordinar.multumesc pentru retete.
raluca
Buna,
Cam cata soia se pune ? Nu sunt un expert bucatar,de aceea intreb ca sa fie cantitatea ideala 🙂
Multumesc !
Buna Dan. Cam 2-3 linguri, in functie de cat de mult imi place sosul de soia.
Spor la bucatarit!
Fac deja a doua oara aceasta reteta !
Pur si simplu e delicioasa si usor de facut !
Cu sosul de soia m-am descurcat de minune, pun din abundenta pentru ca imi place 🙂
Multumesc pentru idei !
Buna! am facut si eu reteta si a iesit foarte buna, doar ca pieptul de pui nu mi-a iesit prea fraged. unde am gresit? cum se face ca la restaurant carnea este atat de moale?!
buna! as avea o intrebare: alunele trebuie sa fie sarate sau nu?
ms!
pot fi oricum 🙂 daca pui sarata, nu mai pui atat de multa sare in rest
excelent gust.
Joi am o cina supriza pe care trebuie sa o pregatesc pentru prietenele mele din strainatate. Am aruncat un ochi peste reteta asta si am ales…Pui cu alune am sa le fac! E o idee excelenta si vad ca e usor de facut. Am sa le dau pe spate! Mersi, good job! 🙂
DUMNEZEULE! Am pimpuit reteta astfel: cateva bucatele de pulpa de pui (2 pulpe superioare luata carnea de pe ele facuta bucati). 2 cepe mici, legume la borcan (morcov, telina, foi de telina, gogosar), sos de soia, 1 lingurita de miere, piper, migdale bucatite din kaufland si la final o lingura de ketchup.
Doamne sfinte, ce bunatate… Am tras si un paharel de vin demisec langa.. acum scriu mancand! GENIAL!
Neaparat trebuie incercata reteta asta!!!
Buna seara,
Acum am terminat de mancat, super buuuuuuun!!! Usor de facut si fff repede. Eu am pus alune sarate si nu am mai pus sare deloc, iar in loc de orez am facut paste, pt ca ieri am avut pilaf. Multumesc pt reteta (si la cat mai multe:)).
Salut! Sa iti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut si da, merge foarte bine atat cu paste cat si cu pilaf 🙂