Sos caramel sarat am ales pentru azi, pentru ca STIU, pur si simplu STIU ca este un sos caruia nimeni nu ii poate rezista. Atat de special si atat de aromat, cu o usoara nota sarata si…cine ar fi crezut…foarte usor de preparat, in varianta pe care vi-o prezint azi. Pe blog mai este o reteta de Sos caramel sarat care este pe baza de zahar ars si, am inteles de la voi, ca este putin mai dificil de preparat, mai ales de catre gospodinele incepatoare. Nu va faceti griji si eu am ars cateva “ture” de zahar pana i-am prins “schema”, asa ca nu e nicio rusine! Pana la urma din greseli invatam si, pana invatam sa topim zaharul perfect, fara a-l arde, am pentru voi o reteta de Sos caramel sarat cu putine ingrediente, usor de pregatit in mai putin de 10 minute cap coada si mai ales FARA POSIBILITATE DE GRESEALA 🙂
[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Ce trebuie sa stiti despre reteta de Sos caramel sarat[/box]
- va recomand sa folositi o smantana dulce de calitate, neindulcita, naturala. Gasiti smantana dulce foate buna la magazinele de lactate specializate, in supermarketuri si eu personal vi-o recomand pe cea Pilos de la Lidl, pasteurizata, naturala si foarte accesibila ca pret
- eu folosesc sare roz de Hymalaya pentru ca are un gust deosebit si fin si este mai putin sarata decat sarea iodata obisnuita, deci puneti dupa gust
- chiar daca sosul vi se pare lichid, lasati-l sa se raceasca, se va intari pe masura ce se raceste. Atentie insa, daca il tineti la frigider se va intari sub forma de crema. Ca sa curga din nou, il incalziti putin pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde
- este ideal pentru garnisit prajituri, ca si toping pentru inghetata, pentru umplut clatite etc Eu l-am folosit pentru Prajitura rapida cu nuca si toata lumea l-a iubit
- puteti folosi zahar tos, zahar bruu deschis la culoare sau mai inchis la culoare, cum e cel pe care l-am folosit eu. In functie de culoarea zaharului, difera si culoarea finala a sosului caramel obtinut. In cazul zaharului tos, trebuie sa tineti sosul mai mult timp la fiert pentru a obtine o culoare frumoasa
- din cantitatile date obtineti un borcan de 450g de Sos caramel sarat
Ingrediente pentru Sos caramel sarat
- 200g zahar brun
- 120g unt de 82% grasime, taiat cubulete
- 120ml smantana dulce pentru frisca (naturala, neindulcita)
- 2 linguri miere sau sirop de artar
- o lingurita extract natural de vanilie
- ¾ lingurita sare
Pentru modul de preparare, urmariti reteta video de mai jos si, daca doriti sa ma ajutati pe mine si pe canalul meu de YouTube sa crestem frumos, va puteti abona aici: http://bit.ly/2kN0JaT 🙂
teo , imi poti spune cat timp se poate pastra la frigider?multumesc mult
Se poate pasta [ana la 3-4 saptamani in borcan inchis ermetic! 🙂