Sos marinara pentru paste (fara coacere)

sos marinara pentru paste

Ca am o pasiune deosebita pentru paste nu cred ca mai e pentru nimeni un secret, nu? 🙂 Tocmai pentru ca iubesc pastele atat de mult, incerc mereu sa gasesc retete noi, combinatii inedite care sa imi bucure si mie sufletelul dornic de paste, dar sa multumeasca si restul familiei. Ma credeti daca va spun ca am azi o reteta speciala pentru voi, un sos pentru paste pe care il faceti in mai putin de 10 minute, nu e nevoie sa  il gatiti pentru ca este cred sau “raw-vegan” si totusi, desi nu are carnita, desi nu a fiert ore bune precum un ragu ca la carte, a fost pe gustul tuturor si toata lumea a cerut supliment? Apoi, ati face bine sa ma credeti, pentru ca eu nu va mint “in veci”, vorba ardeleanului si experimentam impreuna de ani buni pe blog ca sa aveti incredere (sper) in gusturile mele si, mai ales, in gusturile marelui bucatar Luca 🙂

sos marinara pentru paste

Sosul marinara este un sos italian pe baza de rosii, usturoi, ierburi aromatice si ceapa, originar din Napoli si popular in bucatariile din lumea intreaga. Dar rosiile foarte bine coapte si extrem de aromate sunt greu de gasit chiar si vara, ce sa mai spunem de restul anotimpurilor? Solutia vine insa de la noua gama Delikat conserve si sosuri de rosii. Toate produsele din aceasta gama: bulion, sos de rosii, sos de rosii cu busuioc, pulpa de rosii si rosiile cuburi pe care le folosim azi au un gust autentic de rosii foarte bine coapte si ne ajuta sa ne bucuram de acest gust deosebit pe tot parcursul anului! In varianta sa raw-vegana, sosul marinara se face rapid, din rosii cuburi, ierburi aromatice, curmale, nuci, un strop de ulei de masline extra virgin si se potriveste perfect alaturi de orice fel de paste, dar si ca sos pentru nachos, chipsuri din legume, grisine. Se pastreaza foarte bine la frigider cateva zile si, de ce sa nu recunosc, e minunat pur si simplu mancat cu lingurita, direct din borcan, de preferinte la ore tarzii din noapte cand pofta de ceva bun e mai puternica decat oricand 🙂 Asa ca iau cate o lingurita de sos marinara, usor dulceag de la rosiile bine coapte si de la curmale, cu o tenta de afumat de la paprika si cremos de la uleiul de masline!

sos marinara pentru paste

Rosiile cuburi de la Delikat se gasesc in varianta de conserva de 400g, foarte usor de desfacut datorita cheitei cu care este prevazuta, dar si in varianta de ambalaj cartonat, de 370g. Ambele variante sunt la fel de gustoase si perfecte pentru reteta noastra de azi – sos marinara pentru paste.

sos marinara pentru paste

Ingrediente pentru 2 portii:
Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa
– 400g rosii cuburi Delikat
– 6 rosii uscate in ulei de masline
– 30g nuci
– 20ml ulei de masline extra virgin
– 4 curmale
– un catel de usturoi
– o ceapa rosie mica
– o lingurita boia afumata
– o lingurita oregano
– un varf piper
– un varf sare
– o legatura patrunjel proaspat

Pentru a afla modul de preparare, apasati cu incredere PLAY 🙂

CONCURS! Dragii mei, ca in fiecare luna alaturi de Delikat, avem si un premiu pentru voi! Puteti castiga un voucher de cumparaturi pe eMAG, dar si produse Delikat conserve si sosuri de rosii! Ce trebuie sa faceti? Lasati-mi un comentariu in care sa imi spuneti ce reteta de paste ati gati cu Delikat rosii cuburi.

13 Comments

  1. Chirila Ana-Maria

    Penne Arrabiata

  2. Rus Camelia

    Penne cu chiftelute si sos #Delikat rosii cuburi;

  3. Baietelului meu ii plac foarte mult pastele cu chiftele si sos marinara, dar ar merge foarte bine si la o lasagna. Si mie imi plac foarte mult produsele Delikat si le folosesc la multe mancaruri pentru un gust minunat 🙂

  4. As gati cu Delikat rosii cuburi,paste Arabiata saaau paste Bolognese. Si mie imi plac pastele, le fac de cate ori nu am chef sa gatesc mult la cina, dar as manca ceva gustos si usor de preparat.

  5. CristinaB

    Cu rosiile conservate de la Delikat as gati o delicioasa reteta de paste integrale tagliatelle cu sos din rosii cuburi,ceapa, putin ulei de masline, oregano, sare, piper si usturoi.Simplu ,gustos si dietetic !

  6. Claudia Stefan

    As gati Ravioli cu sos de rosii.

  7. Marinescu Florin

    Am o fetita cam mofturoasa la mancare, dar pastele sunt preferatele ei si de data aceasta, as alege sa pregatesc paste cu pui si sos de rosii !

  8. Szabo Zoltan

    Paste bolognese cu bucatele de carne de porc

  9. Alexandrescu Corina

    Cu rosiile conservate de la Delikat as gati paste Bolognese.

  10. Mariko

    In plin sezon al rosiilor proaspete propui o reteta cu rosii conservate . V-a luat mintile Delikakatu.
    Pofta buna!

    • Draga mea (sau dragul meu) rosiile nu sunt in sezon mereu insa de sosul acesta de paste ne putem bucura tot timpul anului. Nu iti inteleg malitiozitatea.

  11. Buna! Unde sunt anuntati castigatorii concursului?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.