Cu restul de somn ramas dupa bors, am pus in aplicare o reteta noua, adaptata dupa o reteta pe care am vazut-o pe Acasa intr-o duminica, prezentata de Florina Cercel, respectiv Spania, din Inima de tigan (ca s-o recunoasca fanii, zic). Reteta ei era cu somon si alte ceva chestii, eu am simplificat-o si am pus mai multa miere si migdale… si a iesit de departe una din cele mai bune retete pe care le-am incercat in ultima vreme.
Avem nevoie de:
– 5-6 bucati de peste (eu am taiat somnul in bucati de cca 2 cm grosime)
– o ceasca de sos de soia
– o ceasca de ulei de masline
– 2 cesti de miere (a mea era putin zaharisita asa ca am topit-o in cuptorul cu microunde, operatiune pe care v-o recomand daca mierea nu este f subtire)
– cimbru (nu am avut decat uscat)
– o legatura de patrunjel
– 100g de migdale tocate si intregi
Asezam pestele in tava pe pat de patrunjel (toata legatura).
Amestecam mierea cu sosul de soia, uleiul de masline, migdalele tocate si cimbrul pana obtinem un dressing omogen. Turnam toata cantitatea peste bucatile de peste avand grija sa le intoarcem pe ambele parti.
Introducem tava la frigider si lasam pestele la marinat… 12 ore! De asta sugerez sa faceti operatiunea seara, ca sa-l puteti gati pt pranz a doua zi.
Dupa cele 12 ore, presaram pestele cu migdale intregi si tocate daca mai avem si apoi introducem tava la cuptorul preincalzit si o lasam cca 30 de minute intorcand pe la jumatatea timpului, pestele pe partea cealalta.
Au facut o crusta foarte interesanta, dulce de la miere, sarata de la sosul de la soia si foarte aromata de la uleiul de masline si cimbru. Patrunjelul si migdalele au amplificat toate aromele si dintr-o mancare super simpla a iesit o adevarata delicatesa.
chiar ma gandeam de unde ai tu asa somn frumos , dar am citit postarea de mai jos si m-am lamurit, interesanta combinatie cu miere…
Abia astept sa fac reteta. Arata super bine si promit ca o sa iti spun cum a iesit.Pup
Roxana
Ama, la Dunare la mama soacra e sursa pesilor minunati! ce am mancat acolo, n-am mancat in viata mea 😀
Roxana, sa nu ma uiti, sunt chiar curioasa daca o sa iti placa!!! pup
Adaug si eu un comentariu la aceasta reteta, observ ca sunt cam putine si e pacat. N-are sens sa povestesc cum e cu aromele, Teo a explicat mai bine decat as face-o eu. Am mai gatit cu miere (aripioare picante si iepure), dar pestele asta e un vis pentru papilele gustative!
Andrei, neaparat trebuie incercat pestele, nu o sa iti para rau 😀
Teo, deja este devorat, stai linistita, am uitat doar sa precizez. De aceea am scris ca e un vis pt papile, erau cam ametite saracele, zburdau de la o aroma la alta! Astazi am recomandat si unor colege reteta (si blogul, implicit)…
salut! si felicitari pentru pasiunea pe care o daruiesi atunci cand gatesti … felicitari si pt retete…sunt super gustoase si usor de facut….:)
Merci pentru idei si retete!!
un zambet,
Alina
mie dak mi se zahariseste mierea pun borcanelul de miere intr-o craticioara cu apa si il las pe foc sa fiarba pana ce mierea revine la consistenta initiala.
teo,dar ceva peste la cuptor nu ai?sau nu am gasit eu?as vrea ceva marinat,in suc propriu,de lamaie,fara bulion,dar nu sunt obucatareasa extra!oricum,cu ajutorul tau am facut progrese,ms!!!mada
mi s-a parut cam dulce (cred ca am sa incerc doar cu 1 cescuta de miere)