Chicken nuggets #HaiSaMancamImpreuna

nuggets de pui

Ca orice copil din Romania, am crescut cu snitele 🙂 Da, adevarul este ca snitelele, chiftelele, puiul pe sticla, ficateii sau pulpele la cuptor erau preferate in familia mea cand vorbeam despre “felul 2” la masa de pranz si garniturile erau diverse, de la cartofi piure la cartofi prajiti (Doamne, cat i-am detestat toata copilaria mea si…nu sunt departe nici acum) si pana la cartofii rantaliti, atat de populari in Ardeal. Mai era varza calita, pilaful de orez, mazarea si fasolea. Astea se repetau in mod constant, cel putin o data la 2-3 saptamani. Sincera sa fiu, nu ne deranja deloc, mancarea mamei si a bunicii sunt in continuare preferatele mele si nu m-as satura niciodata! Snitelele insa aveau un rol aparte in bucataria noastra, ne placeau tuturor foarte mult si Buni le pregatea cel mai si cel mai bine.

nuggets de pui

Drept este ca “pe vremea mea” snitelele erau prea putin din carne de pui, asa cum sunt acum in trend, si pieptul de pui era detronat de carnea de porc, pulpa care era prea seaca si atoasa pentru friptura se transforma de obicei in snitele, ciorba cu bucatele de carne, cum ii spuneam noi si tocanita de porc, un soi de gulas, inventat de Buni Sia. Pe masura ce am crescut si pieptul de pui sau curcan au devenit tot mai populare, Buni s-a adaptat foarte repede la cerintele “pietei”, unde piata=nepoti, si a inceput sa ne faca snitele din piept de pui, uneori chiar sub forma de degetele, pentru ca, nu-i asa, a fost pe faza si a observat ce comandam in oras. Insa nu a facut niciodata snitele cu pesmet, pe care le considera un compromis si nu ii placea ca nu se vede crusta frumoasa, galbena, din oua de la tara 🙂

nuggets de pui

Cand am inceput eu sa gatesc si am facut pentru prima data nuggets de pui, i-a privit cu scepticism, asa cum face mereu cand aducem o reteta noua in sfanta ei bucatarie, dar a conchis ca sunt buni. Nu de mancat in fiecare zi, ca tot snitelele sunt sfinte, dar sunt decenti. Azi i-am spus #HaiSaMancamImpreuna nuggets de pui dupa o noua reteta, la care am ajuns dupa multe si multe incercari, in dorinta de a obtine nuggets de pui cat mai apropiati de cei pe care ii mancam la restaurant. Si, cu mana pe inima va spun, este cea mai buna reteta pe care am incercat-o vreodata si vi-o recomand cu mare drag! Am fost inspirata de pozele postate de voi pe Instagram cu hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna si va multumesc mult pentru inspiratia de zi cu zi, pentru ca, fie gospodina cat de priceputa, cand gateste zi de zi de zi, ajunge uneori si in pana de idei 🙂

nuggets de pui

Ingrediente pentru 20 bucati chicken nuggets:
– 200g fulgi de porumb
– 50g pamersan razuit
– 500g piept de pui taiat cubulete
– sare, piper, boia, praf de usturoi dupa gust
– 3 linguri fulgi de cartofi
– 60ml apa rece
– ulei de palmier pentru prajit (optional)

nuggets de pui

Invata sa prepari si tu reteta de Nuggets de pui! Reteta completa AICI 🙂

7 Comments

  1. Asta inseamna ca imi iau robot de bucatarie. 🙂 In alta ordine de idei, citind randurile de mai sus mi-am amintit si de mancarurile/prajiturile facute de bunica mea care erau dumnezeiesti. Daca era pe alese, preferam sa mananc in fiecare zi la bunica.

  2. Maria d

    Buna ziua.cu ce pot inlocui fulgi de cartofi?multumesc!

  3. maria d

    Fulgii,imi cer scuze…

  4. Bianca

    Super rețetă!!! Nu sunt o expertă când vine vorba de gătit, dar datorită rețetei tale, toată familia a fost încăntată de ce le-am gătit! Ești o adevărată inspirație <3!

    • Te pup, Bianca si multumesc si pentru cuvintele frumoase si mai ales pentru ca ai incercat reteta! Este si una dintre favortitele noastre! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.