Choux a la creme #HaiSaMancamImpreuna

choux a la creme

Oooooo, choux a la creme, cate amintiri! Nu, nu chiar din copilarie, pentru ca pe vremea aceea nu prea erau in cofetarii choux a la creme, ci varianta lor de eclere, dar fotografia postata de Corina pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna mi-a adus aminte de un alte momente speciale: inceputurile blogului. Reteta de eclere am gasit-o in caietul mamei si am incercat-o de cel putin 5 ori si nu mi-a iesit deloc! O frustare mai mare nu am simtit niciodata, eram la inceput in bucatarie si vroiam sa le demonstrez tuturor si mai ales mie insami ca pot fi cel putin la fel de gospodina ca mama si ca Buni Sia. Asa ca, am inceput o documentare cum numai pentru lucrarea de licenta am mai facut, ca sa ma pun la punct cu reteta de eclere si, cand in sfarsit am simtit ca e “acum ori niciodata”, am chiar si filmat momentul. Au iesit niste eclere minunate si s-a nascut si prima reteta video Teo’s Kitchen, acu 6 ani 🙂 Ce vremuri!

choux a la creme

Acum, pot in sfarsit sa spun ca stapanesc pâte à choux si il pot face cu ochii inchisi, poate chiar si noaptea in somn, cum e vorba in Ardeal. Este aluatul oparit, care se foloseste la eclere, choux a la crème, cruller frantuzesc, churros mexicanos, Croquembouche si alte multe bunatati! Este un aluat pe baza de unt (sau ulei, asa cum veti gasi in caietele cu retetele ale mamelor noastre), apa sau lapte, faina si oua. Chiar daca nu se foloseste praf de copt sau agent de crestere, este un aluat care se bazeaza pe abur pentu a creste. Va promit ca este mult mai simplu decat pare si, tocmai pentru ca l-am gresit de atatea ori si l-am exersat de si mai multe, va promit ca va iesi minunat daca imi urmati instructiunile! Si, inainte de a spune #HaiSaMancamImpreuna choux a la crème, cum ar fi sa il pregatim impreuna cu cei dragi? Este ceva de facut pentru fiecare, de la aluat la crema, de la frisca ce trebuie batuta si pana la zaharul pudrat deasupra!

choux a la creme

Ingrediente pentru 15 mini choux sau 6 choux mari:
– 60 ml lapte
– 100ml apa
– 100g faina
– o lingura zahar tos
– ¼ lingurita sare
– 50g unt
– 2 oua mari

Invata si tu sa pregatesti Choux a la creme pentru cei dragi! Reteta te asteapta AICI 🙂

choux a la creme

2 Comments

  1. Eu nu prea mananc dulciuri, dar coux a la creme ma omoara. As manca non stop. Ti-am vazut reteta cu tortul anti gravitatie in pliantul de la Lidl 🙂 si am vrut sa te felicit. Bravo! Esti o sursa de inspiratie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.