Sa incepem cu inceputul, respectiv obsesia mea pentru waffe de cand le-am vazut pe blogul Amaliei. Am inceput sa caut aparat de facut waffe (sau goffre), luand la rand hypermarketurile Selgros, Real, Cora, Metro, Carrefour. In afara de un aparat de facut sandwich-uri dar care avea si placa pentru goffre (si care nu mi-a placut chiar deloc), nu am gasit nimic. Apoi, peste cateva zile, am dat din intamplare peste un aparat de facut waffe, uitat intr-un colt pe etajera, la Auchan. A costat doar 40 ron si sunt foarte mandra de el 🙂
Reteta de baza pe care am folosit-o pentru waffe mi-a spus-o Buni, care e experta in tot ce inseamna bucatarie. Am folosit:
– 250g de faina
– 300ml lapte
– 3 oua
– 150g unt topit
– un plic de praf de copt
– 100g de zahar
– un plic de zahar vanilat
– o lingura de coaja de lamaie
Am amestecat toate ingredientele si am obtinut o maia mai groasa decat cea pentru clatite. Lasam aparatul la incins, apoi ungem forma cu unt si turnam, cu ajutorul polonicului, aluatul. Eu am folosit un mini polonic pentru sosuri si la o waffa au intrat 2 polonice. Lasam la copt cam cat ne indica aparatul (la primele ture, in jur de 1 minut jumate, apoi cand este mai incins, chiar si mai putin de 1 minut).
Cam asa arata rezultatul final, waffe pe care le putem manca cu gem, cu diferite creme, cu fructe sau pur si simplu ca atare. Spor la facut goffre!
uuu.. copilaria mea, vara…la mare mi`a fost marcata de waffe…se gaseau in mamaia si erau f bune:D pentru reteta aceasta iti multumesc, acum ma duc sa o prepar sper sa`mi iasa
AM REUSIT IN SEARA ACEASTA,CU AJUTORUL APARATULUI DE FACUT WAFFE UNEI VECINE,SA FAC IMPREUNACU CELE DOUA FETITE ALE MELE RETETA BUNICII TALE.DEOSEBITA SI DELICIOASA,F USOR DE FACUT SI PESTE TOATE LE-AM FACUT SI REPEDE.PT CELE CARE ISI DORESC UN APARAT DE WAFFE,IL PUTETI PROCURA SI DIN QUELLE DOAR CA TREBUIE SA ASTEPTATI CEVA TIMP.PUPICI MIHAELA
Minunate! A iesit multa compozitie pentru cati suntem noi in casa si am mai pastrat aluat la frigider pt maine, sa le coc proaspete. Sper sa nu se strice.
Cu piure de fructe (ca pentru bebe asa) sunt foaaaarte bune!
pentru cine doreste aparat de facut waffe gaseste in real la altex sau la praktiker bacau pa.marinela
draga teo! eu sunt ioana din timisoara, una dintre marile tale admiratoare! am si eu o fetita de 1 an si 8 luni si fiind acasa am inceput sa gatesc pentru maia si pentru sotul meu. daca n-ai fi fost tu, nu stiu cum m-as fi descurcat! iti multumesc din suflet pentru daruirea ta si dragostea pe care o transmiti prin retetele tale! imi dai incredere si inspiratie nu numai in bucatarie, ci si in viata cand vad ca exista oameni care gratuit fac un mare serviciu celorlalti! iti doresc tot binele din lume tie si familiei tale!
yummyyy, multam de reteta !
nu inteleg de ce pui praf de copt??? doar nu le coci!!!
Alexandra, esti foarte amuzanta :)) m-ai distrat maxim cu acest comentariu :)) asa e, cum spui, nu le coci, mananci coca cruda (ce joc de cuvinte cacafonic am facut), eventual cu lingurita :)) iti dores pofta buna, sa ne spui daca ti-au placut :)) (sa imi scuzi tonul, dar chiar m-ai amuzat, indignarea din comentariul tau m-a amuzat teribil)
Intamplarea face ca am achizitionat un sandwichmaker cu tot cu forma de waffe (desi aveam inca doua cu gril si respectiv "scoica" pentru sandwichuri)Cautam sa diversific reteta adaptata de la pancakes, si am ajuns la penultimul comentariu, cel cu "de ce se pune praf de copt"… si eu m-am amuzat teribil, dar sa si explicam de ce se pune praf de copt: fara praful de copt nu vom obtine niciodata un aluat pufos, doar praful de copt sau bicarbonatul de sodiu fac aluatul pufos, pentru acest gen de preparate, asa cum la panine, gogosi, cozonac se pune drojdie. Sper ca am fost coerenta…
Spor la gatit Teo si tuturor…( :)) foarte amuzant!!!!! :)) )
Anita, ai fost foarte coerenta 🙂 Te pup 🙂
Buna Teo!
Acest aparat este bun cumva ?
http://www.altex.ro/prajitor-de-waffe-severin-2103-1200w-negru-argintiu
Multumesc!
sigur ca da! 🙂
draga teo, sunt raul din germering si am vrut sa iti spun ca alaturi de baietelul meu mirciulica am facut niste waffe grozave, iti multumesc pentru reteta !!!!!! TE PUP !!!
Ce dragut! Sa va fie de bine!
Mi-am luat si eu un aparat de facut waffe si l-am incercat, mi-au iesit foarte bune!!! Am primit numai note de 10! Voi cu ce le-ati indulcit? Miere, dulceata sau sirop?? Oricum, ar fi au iesit foarte bune!!!
Oare se poate face si painica fara drojdie in acest aparat?
Foarte buna reteta. Au iesit foarte gustoase! Multumesc 🙂
cu drag 🙂
se pot face waffe si in sandwich maker?
din pacate nu, e nevoie de aparatul special 🙂
Wish this was in English so I knew what is had to say!
Nu este nevoie de aparat special. Eu le-am facut pe aragaz si au iesit foarte bune.
puteti sa le serviti si cu cream sau cream si jam inghetata, sosuri de chocolata fructe ,creme de budinca
Si cu dulceata si cu orice doriti voi, in principiu 🙂
Draga mea Teo sunt din romania si acum sunt an cyprus lucrez la un magazin unde vindem anghetata clatite sandwich si waffe ….Am sa pregatesc reteta pe care am citito la tine dar am nevoie de ajutor daca se poate ….Pt 10 waffe cata compozitie am nevoie si daca o pastrez an frigider cate zile este buna ? ami poti da raspuns pe adresa mea de facebook te rog frumos cu respect anna…..pe facebook ma poti gasi cu numele manea ana ionela
Foarte buna reteta! Ii place foarte mult sotului meu, Cristian. La fel si eu, mor dupa reteta asta.
Reusita 100%. Mancate…aproape toate. Mai am vre-o 2. 😀 deci maine iar am treaba. 🙂 ideea e ca reteta ta mi-a iesit foarte bine, nu s-au lipit si da, praful de copt face diferenta 🙂
Multumesc,Teo!
Cu tot dragul, draga mea draga! 🙂
Delicioasa !!!
Am facut si eu aseara,au ieșit bune,dar oare cum fac belgienii ca le ies atat de groase?eu am pus aluat mai mult si cand am pus capacul a dat tot pe langa:))
Hmmm, cred ca tine de aparat.
Buna. Eu nu am fost multumita de reteta. Voi preciza de ce.
.este foarte grasa pt cantitatea de faina pusa. Am mai adaugat cam 3 linguri de faina pt a face mai groasa cantitatea. Si asa a fost cat de cât bine. Pt 150g unt ies foarte grase. Grăsimea se simte foarte mult pe mâini in momentul în care le încarci sau chiar simple pt copii e foarte multa grăsime. Nu iese pufoasă asa cum ar trebui sa fie un waffe sau faguri.
Mi-am permis sa comentez negativ deoarece am reteta mea, dar mereu sunt în cautare de rețete noi și gusturi noi. Nu am încercat o singura rețetă dar….. Părerea este doar a mea.
Spor la munca!
Salut, Nico. Nu este nicio suparare, este parerea ta, nu putem sa avem cu totii aceasi opinie despre ceva. Noua nu ni s-au parut prea grase.