Sos quatro formaggi

SOS QUATRO FORMAGGI

In perioada Sarbatorilor, in magazinele Lidl se intampla ceva minunat: gasim produsele Deluxe pe rafturi! Ooooo, dar ce fericire pe mine si cu siguranta pe toti iubitorii de mancare gourmet! Toate fineturile pe un singur raft? Da! In fiecare saptamana intra produse noi, iar oferta care intra azi, 23 noiembrie o puteti consulta AICI 🙂 Eu mi-am ales deja produsele favorite, pe care le astept in fiecare an mai ceva ca pe Mos Craciun: branzeturile Deluxe! Roquefort, Camembert, Parmigiano Reggiano si multe alte sortimente va asteapta in vitrinele frigorifice, iar eu m-am gandit sa le combin cu smantana dulce intr-ununul din sosurile mele preferate – quatro formaggi – si cu pastele proaspete Deluxe – Tortelloni umpluti cu hribi.

SOS QUATRO FORMAGGI

A iesit un adevarat deliciu, un sos cremos, atat de aromat incat nu a avut nevoie de niciun fel de condimente in afara de branza (nici macar sare si piper).

SOS QUATRO FORMAGGI

Ingrediente pentru 2 portii:
Timp de preparare: 10 minute, dificultate redusa

– 250g tortelloni Deluxe
– 150ml smantana dulce Pilos
– 40g branza Camembert Deluxe
– 40g branza Roquefort Deluxe
– 40g branza Parmigiano Reggiano Deluxe
– 50g branza Emmentaler Milbona

SOS QUATRO FORMAGGI

Intr-o oala fierbem tortelloni in apa cu sare timp de 3-4 min. Pastele proaspete fierb foarte repede! Intr-o craticioara/tigaie punem smantana dulce si branzeturile rupte in bucati mici. Punem cratita pe foc, la foc mic mic si amestecam incontinuu pentru a nu se prinde. Cand toate branzeturile sunt topite si avem un sos cremos, adaugam pastele si amestecam usor pentru a nu le rupe.

SOS QUATRO FORMAGGI

SOS QUATRO FORMAGGI

Pastele cu sos quatro formaggi sunt minunate calde, asa ca e de preferat sa facti portii mici, exact atat cat mancati o data. Sosul se pregateste foarte rapid si deci e mai bine sa il pregatiti proaspat de fiecare data. Stiti ce am uitat sa va spun, inainte de va ura “Pofta buna!”? In timp ce voi citit reteta aceasta eu ma plimb prin Venetia 🙂 Da da, dragilor, sunt intr-un mic concediu si sper sa va aduc retete noi din vacanta!

SOS QUATRO FORMAGGI

SOS QUATRO FORMAGGI

One Comment

  1. claudia

    Cina noastra pentru maine 🙂 Multumesc,Teo pentru reteta!!!!Sejur placut in Venetia!! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.