Rulouri de pizza

rulouri de pizza

De ce rulouri de pizza? In primul si in primul rand pentru ca Luca iubeste pizza sub orice forma. Mereu incerc ceva nou si in al doilea rand pentru ca vroiam sa incerc pizza cu texturat de soia de la Inedit. O varianta mult mai light a pizzei clasice, dar care ne aduce proteine si aminoacizi esentiali din bobul de soia. 🙂 Eu sunt fan soia nu doar in perioada de post. Ci, de cand am descoperit soia de la Inedit, care nu este modificata genetic si este intr-o gama foarte variata, am inclus soia in dieta noastra obisnuita. Asa ca, mereu caut retete noi in care sa folosest texturatul de soia, tofu sau laptele de soia.

rulouri de pizza

De ce am ales azi texturatul de soia? Pentru ca, desi imi place foarte mult sosul bolognese si imi place pizza cu sos de carne, se prepara in muuult, muuuult timp. Trebuie lasat la fiert foarte mult pentru ca ragu sa iasa ca la carte. Texturatul de soia se prepara imediat si este absolut delicios! In plus ne aduce un aport important de proteine (de 2 ori mai mare decat carnea), soia se si digera mult mai usor si nu are colesterol rau, spre deosebire de carne.

Va spun sincer: a iesit un sos delicios, pe care l-am pregatit in 15 minute si pizza a iesit deosebita! Ideea pentru pizza in forma aceasta am gasit-o pe un site rusesc. Nu am inteles o boaba din ce scria acolo, dar am adaptat totul dupa gusturile noastre si folosind aluatul meu clasic pentru pizza. 🙂 V-o sugerez pentru ca este o varianta mai speciala a pizzei clasice, arata frumos pe orice masa festiva si da invitatilor la masa impresia ca ati petrecut ore bune in bucatarie. 🙂

rulouri de pizza

Pentru ca treaba sa mearga repede, am folosit aluat de pizza congelat, pe care il am tot timpul in frigider. Pregatesc aluatul la masina de paine, apoi, dupa ce a dospit, il intind intr-o foaie subtire. Il asez pe hartie de copt si il rulez cu tot cu hartia, astfel e foarte usor de decongelat. Reteta pentru aluat de pizza o gasiti AICI 🙂

Ingrediente pentru rulori de pizza:

  • 800g aluat de pizza
  • 100g texturat de soia granule Inedit
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba mica
  • 3 catei de usturoi
  • 200g sos de rosii pentru paste
  • 2 linguri pesto de busuioc
  • sare, piper, vegeta fauta de casa, toate dupa gust
  • o lingurita oregano uscat
  • o lingurita busuioc uscat
  • 100g mozzarella/cascaval dat pe razatoare

rulouri de pizza

Pana se decongeleaza aluatul, noi pregatim sosul. Mai intai ne ocupam de texturatul de soia, pe care il lasam 20 de minute in apa fierbinte, cu putina sare, piper si vegeta de casa. Apoi scurgem foarte bine soia intr-o sita si o tamponam cu hartie de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa. Intr-o tigaie incapatoare calim in uleiul de masline ceapa, pana devine translucida. Punem si usturoiul si le calim imrepuna cateva secunde, pentru ca usturoiul sa nu se arda si sa devina amar. Punem si sosul de rosii si pesto, condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice si lasam sa dea un clocot toate impreuna. Adaugam apoi si granulele de soia, bine scurse de apa. Amestecam si lasam sosul sa dea fiarba la foc mediu 10-12 minute sau pana lichidul s-a evaporat si avem un sos dens.

rulouri de pizza

Taiem apoi cerculete de aluat, folosind o forma rotunda pentru biscuiti sau un pahar. Ungem fiecare cerculet de aluat cu o lingurita de sos, punem putin cascaval dat pe razatoare si inchidem cerculetul la jumatate, apoi inca o data, pentru a obtine un fel de tortellini. Exact asa cum vedeti in poza. Asezam rulourile de pizza intr-o forma rotunda cu diametrul de 20cm, in cercuri, de la exterior spre interior.

preparare-rulouri-pizza-2

Coacem totul in cuptorul incins la 180°C, 20-25 min sau pana avem niste rulouri de pizza rumenite si bine legate. Noua ne-au placut foarte mult. Sunt foarte arome si mai ales foarte usor de servit, in portii individuale care se desprind usor din pizza. 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

rulouri de pizza

rulouri-pizza-5

6 Comments

  1. Vai de mine, ce bine arata! Iar pofta-i pe masura!

  2. Simona

    Super buna, nu am mai reusit sa fotografiez ca sa golit tava.
    Eu am facut aluatul de pizza in casa.
    Buna ideea.

  3. Mozzarela este de post ? De unde se poate cumpara ? Arata f bine rulourile de pizza !

    • Mau, noi suntem catolici si deci mozzarella este de post in cazul nostru 🙂 Dar poti folosi si cascaval vegetal sau tofu 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.