De ce waffes sarate? Pentru ca am ramas datoare cu reteta scurta de vineri! Scuze, mii de scuze, dar am avut o avarie la internet, rezolvata abia azi 🙁 Dar, sa revenim: de ce waffes sarate? Pentru ca micul dejun este in continuare cea mai importanta masa a zilei pentru Luca, desi de cele mai multe ori nu mananca acasa, ci in prima pauza, la scoala. Il inteleg si nu il cert, la fel eram si eu, nu puteam manca atat de devreme. Asa ca incerc sa ii pun in pachetelul de la scoala si altceva pe langa sandwichul clasic si sa incerc sa ii includ fructe, legume etc. Am ales waffele de azi pentru ca se fac foarte simplu, sunt pline, dar PLINE ochi cu dovlecei, pe care nu ii curat de coaja pentru ca in coaja sunt muuuulte lucrusoare bune de care avem nevoie, dar ii spal foarte foarte bine. Cu atat mai mult cu cat sunt dovlecei de la tara si stiu ca Buni nu ii stropeste cu nimic 🙂
Apoi, am pus si un pic de carnita, pancetta si a iesit ceva foate bun! Nu sunt unsuroase, sunt usor de impachetat la scoala si, daca nu aveti un aparat de waffe, puteti sa le coaceti in tigaie, la fel ca pe pancakes (clatitele americane). Sunt sigura ca mici si mari deopotriva le vor iubi!
Ingrediente pentru 4 waffles mari:
– 2 dovlecei mari
– 4 oua mari
– 120ml lapte
– 200g faina
– un varf de cutit praf de copt
– 150g parmesan sau branza telemea tare, data pe razatoare
– 100g pancetta/bacon
– sare si piper dupa gust
Mai intai ne ocupa de dovlecei, pe care ii spalam foarte bine, le taiem cotoarele, apoi ii dam pe razatoarea mare, ii saram si ii lsam intr-o sita, cel putin o ora, pentru a lasa toata apa. Ii scurgem apoi si mai bine, folosind un tifon (sau cu manutele noastre magice daca nu avem un tifon la indemna).
Batem ouale ca pentru omleta, adaugam si laptele, sare si piepr dupa gust si amestecam bine. Punem faina cernuta cu praful de copt (recunosteti manutele cele mici care mi-au venit in ajutor? 🙂 ) apoi punem si parmesanul, dovleceii, baconul si amestecam bine bine. Incingem aparatul si prajim waffele. Nu va pot da un timp exact, pentru ca depinde in functie de aparat, dar trebuie sa fie bine rumenite, da? Daca le faceti sub forma de pancakes, incingeti tigaia, puneti foarte putin ulei (il ungeti cu o pensula de patiserie) si puncti cate un polonic de compozitie. Cand se umeneste pe o parte iar pe partea de sus incep sa apara bulbuci, intoarcem pancake-ul si il lasam sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
Sunt absolut delicioase si reci si calde! Luca le-a iubit, noi le-am iubit si acum ca am scos de la naftalina aparatul de waffle, probil urmeaza si unele dulci! Ramaneti cu noi, da? 🙂 Va pupam si eu si micul bucatar si speram ca v-a placut ideea noastra pentru pachetelul de maine!
Sigur voi face :). Merge si cu forma clasica de aluminiu pt faguri?
Sigur ca da, numai ca vor iesi mai subtiri! 🙂
O sa fac si eu cateva azi, de test, dar cu sunca, Elizei nu-i place baconul. Sa scot si eu aparatul de waffles de la naftalina :)))
Asa fac si eu mereu: imi iau un aparat nou si ma super-entuziasmez, apoi uit de el! :))
Génial. Eu le-aș încerca la cuptor,nu am aparat și nu vreau sa le prăjesc pentru ca intenționez să-i propun și bebelușei mele. Mulțumim.
Cu tot dragul! Sper sa ii placa micutei! 🙂
Merge si la aparatul de vafe in forma de floare?
Sigur ca da! 🙂
Gro-za-ve! Le pregatesc cat de curand! Multumesc pentru reteta!
Cu drag!