Incet incet si cu pasi foarte siguri se apropie cel mai asteptat momentul al anului in bucataria mea – Untold Festival. Daca nu stiati deja (ceea ce, sincera sa fiu, cred ca e IMPOSIBIL) in perioada 30 iulie – 2 august 2015, la Cluj, in cadrul Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeana a Tineretului va fi cel mai mare si mai drag festival – UNTOLD FESTIVAL – organizat de Federatia SHARE Cluj-Napoca in parteneriat cu organizatia Student Plus. 4 zile de fericire pura pentru mine si pentru voi! 🙂
Toate detaliile legate de cazare, de bilete si tot ce e de stiut despre Untold, puteti citi aici 🙂
Si acum, ca orice gospodina prevazatoare si ca o mamica grijulie, intrebarea mea pentru voi azi este: ce gustari luam cu noi la festival? Untold Festival nu are o singura scena, ci intregul Cluj se transforma in scene si artistii sunt unul si unul, deci e clar ca ne trebuie ceva energizant! Ce ziceti de niste batoane energizante, pline de cereale, fructe confiate si nuci, pe care le pregatiti in 10 minute si care va asigura o gustare sanatoasa intre fiecare concert?
Ingrediente (folosim o cana de 250ml pentru masurarea ingredientelor)
– 2/3 cana muesli crocant cu alune de padure
– o cana caju
– 1 ½ cana fulgi de ovaz
– ½ cana seminte de susan
– o cana coacaze rosii deshidratate
– ½ cana stafide aurii
– ½ cana samburi de pin
– 1 cana unt de arahide cremos
– ½ cana sirop de artar sau miere de salcam
Procedura este foarte simpla, nu de alta dar avem de a ne pregati si gati pentru Untold, deci nu aveam multa vreme de stat in bucatarie, nu? 🙂 Punem toate ingredientele (muesli, ovazul, semintele, nucile, fructele deshidratate) intr-un bol mare si le amestecam. Separat, in alt bol, punem untul de arahide si siropul de artar si dam bolul la cuptorul cu microunde 1-2 minute, in functie de puterea cuptorului sau pana untul de arahide este topit. Amestecam bine bine si turnam amestecul fierbinte peste amestecul de nuci. Incroporam untul de arahide folosind o spatula sau si mai bine, framantam totul cu mainile umede. Punem compozitia intr-o tava de 18×20 cm, tapetata cu folie alimentara. Nivelam folosind o spatula umeda (sau mainile umede) si dam tava la frigider minim o ora inainte de a taia batoanele.
Asta e una dintre gustarile pe care le iau cu mine la Untold Festival si una din gustarile preferate ale lui Luca, pe care o sa o folosesc ca sa il “mituiesc” sa ne astepte cuminte cu buni, acasa, pana ne bucuram de muzica buna si atmosfera unica de festival care va fi la Untold. Iar voi, dragilor, ramaneti pe receptie, urmeaza sava anunt ceva simpatic zilele urmatoare 🙂