Acum, in momentul in care scriu acest articol, la ora 10 dimineata, in Cluj sunt 20°C si azi s-au anuntat 35°C…caldura mare, mon cher, foarte mare! Si tocmai de asta am mers la Lidl foarte de dimineata, pentru cumparaturile saptamanale si mai ales pentru ca noi, mari fani cascaval, am stiut ca de azi intre reducerea la cascaval razuit Milbona si…am mers sa facem stocul 🙂 De ce? Pentru ca aveam in plan o reteta foarte simplu de realizat, foarte de vara si pentru care pornim cuptorul pentru dora 15 minute: ciuperci umplute cu oua de prepelita! 🙂 Pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase si ajuta la o buna functionare a inimii si a sistemului cardio-vascular, ouale de prepelita sunt si foarte simpatice, foarte dragi mie si lui Luca si de cand le-am descoperit la Lidl, le cumpar saptamanal si sunt o optiune prefecta pentru micul dejun in familia mea!
Dragilor, tot de azi intra la Lidl Saptamana Britanica, pentru ca pauza de ceai de ora 5 sa fie o adevarata placere! De la diverse tipuri de branza Cheddar de calitate superioara, din colectia Deluxe si pana la Stilton si alte branzeturi fine, de toate gasim la Lidl! Stiti deja, de cand v-am povestit despre Platoul de branzeturi ca suntem fani branza, deci toate astea vor ajunge cu siguranta pe masa noastra 🙂
Iar pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5, avem fursecuri diverse, gem in stil englezesc, sirop de coacaze si tot felul de caramele si fudge! In caz ce ne cade glicemia zilele astea…suntem asigurati! 🙂
Acum sa trecem la ciupercile noastre umplute, perfecte ca aperitiv dar si ca o masa principala pe timp de vara, alaturi de o salata. Totul e gata in mai putin de o jumatate de ora si sunt super-mega simpatice!
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare: 25min, Dificultate redusa
– 12 ciuperci champignon mari
– 12 lingurite cascaval razuit Milbona
– 6 felii prosciutto Dulano
– 12 oua de prepelita
– sare Castello
– piper proaspat macinat Kania
Mai intai curatam ciupercile, le indepartam coditele si coaja apoi le asezam in tava, pe hartie de copt. Le condimentam cu sare si piper dupa gust (atentie, proscitto este sarat, deci nu punem multa sare).
Punem in fiecare ciupercuta o lingurita de cascaval razuit, o apasam bine.
Peste cascaval punem o jumatate de felie de prosciutto.
Spargem in fiecare ciupercuta un ou de prepelita si dam totul la cuptorul incins la 220°C 10-12 min sau pana oul de prepelita e facut.
A fost o mancare absolut delicioasa, pe care am devorat-o toti 3 in cateva minute! Pana si Ruffy a fost interesat de ce se intampla in farfuriile noastre 🙂
Superb! Au fost grozave! Mulțam de rețetă!
da arata foarte bine o sa fac si eu ….
Ce bunatati,Teo!!!!!!