Mi-am dorit, din pofta de salata, sa imi fac o salata mai speciala nu cu salata verde, nu cu ceapa, nu cu rosii ci ceva mai special, asa ca am ajuns la formula pe care v-o prezint mai jos si pt care pun mana pe plita ca o sa va placa la fel de mult ca si mie.
Pentru salata salatelor, ne trebuie:
– 2 dovlecei
– un ardei rosu (eu am folosit kapia)
– 2 morcovi
– o gulie
– partea alba de la un praz mic
– o jumatate de castravete
– maioneza (eu prefer varianta light, vegetala)
– 2 oua
– 3-4 catei de usturoi
– o jumatate de plic de ierburi de provance
Punem la fiert in apa cu sare morcovii, gulia, dovleceii, toate taiate cubulete. Le oparim doar, nu le lasam sa fiarba foarte tare pt ca dorim doar sa se inmoaie nu sa se faca terci. Scurgem zarzavaturile care este, taiem cubulete ardeiul, castravetele si prazul (oopsy, castravetele si prazul am uitat sa le pun in poza cu ingredientele). Fierbem ouale cat de tare cu putinta si le maruntim in salata, apoi adaugam 2-3 linguri de maioneza sau dupa gust si ierburile de provance.
Amestecam bine si voila… am facut o mega salata.
Adevarul e ca ierburile de Provence innobileaza gustul oricarui fel de mancare. Pur si simplu il fac mai pretios.
Mie imi place extrem de mult aroma lor si am impulsul de a le folosi cam de fiecare data cand fac cate o mancare “tratata termic” pentru ca folosesc mix nemacinat care are niste bucati mai tarisoare in stare uscata.