Risotto cu capsuni

risotto cu capsuni

Este unul din preparatele pe care imi place foarte mult sa le gatesc, este foarte usor de facut, si totusi dificil, pentru ca necesita foarte multa atentie. Este foarte important sa avem un orez de calitate, special pentru risotto, care sa ne asigura ca la final, boabele sunt pufoase dar crocante la mijloc, ca nu se lipesc, ca risotto are exact consistenta si textura specifica lui. Si pentru ca e 8 Martie, eu am ales sa pregatesc un risotto cu capsuni. Desi poate suna ciudat si sunt aproape sigur ca nu l-ati gasit in foarte multe restaurante in care ati fost, va asigur ca este absolut extraordinar  atat ca aspect cat si ca si gust. Credeti-ma…mergeti la sigur iar toata munca depusa in bucatarie va fi rasplatita mai tarziu.

Ingrediente pentru 2 portii:
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa alba mica tocata marunt
– 250g orez pentru risotto
– 100ml vin alb sec sau roze
– cca 800ml supa de pui
– 10 capsuni mari
– o lingura buna de unt
– 70-80g parmesan proaspat razuit
– sare si piper dupa gust

risotto cu capsuni

Calim ceapa pana devine translucida (moale, sticloasa, cum vreti sa ii spuneti) adaugam apoi orezul si le calim impreuna pana orezul devine si el sticlos, apoi stingem cu vin si il lasam sa se evapore, 1 minute la foc mediu. Incepem sa turnam supa de pui, treptat, cca 200/adaugare, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda orezul. Cand lichidul scade sub nivelul orezului, mai adaugam supa. Dupa aproximativ 16 minute, incercam sa vedem daca orezul este fiert. Timpul de fierbere al orezului pentru risotto este undeva la 17-18 minute la foc mediu, ca si reper. In caz de nevoie, mai adaugam putina supa si lasam orezul sa mai fiarba putin.

risotto cu capsuni

Cand orezul este fiert, dar totusi al dente (crocant la mijloc) adaugam capsunile, amestecam, apoi adaugam si untul si amestecam usor, ca sa nu rupem boabele de orez. Dupa ce untul s-a topit, adaugam si parmesanul si potrivim cu piper si sare, daca mai este cazul (parmesanul este deja sarat).

risotto cu capsuni

Lasam risotto un minut sa se odihneasca, ca toate aromele sa se lege intre ele, apoi este gata de servit doamnelor si domnisoarelor.

risotto cu capsuni

risotto cu capsuni

risotto cu capsuni

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.