Dupa Saptamana Asiatica la Lidl, am avut bucuria si surpriza sa inceapa Saptamana Americana, una dintre preferatele mele! 🙂 AICI – gasiti oferta completa, dar nu ma pot abtine, trebuie sa va spun si care sunt produsele mele preferate: in primul si in primul rand alunele de toate felurile: nuci, nuci pecan, migdale, toate prajite si caramelizate 😀 Si toate tipurile de inghetata Americana, de la cea cu cookie dough si cheesecake si, dulciurile mele preferate, care imi aduc aminte de vacantele in State: jelly beans si marshmallows! Cu marshmallows faceam un desert mega mega decadent si bun: s’mores! Tineam marshmallow intr-o furculita, la flacara deschisa, pana facea o crusta neagra, care venea jos foarte usor, exact ca o caciulita. Puneam apoi intre doi biscuiti graham o bucatica subtire de ciocolata sau un strat de Nutella si deasupra marshmallow topita…apfffffffff! Vorba reclamei, “curcubeu pe cerul gurii!” Deci, sa stiti ca saptamana asta gasiti la Lidl toate ingredientele necesare pentru s’mores dar si pentru reteta noastra de astazi: muffins cu sirop de artar si nuci, muffins indicate numai pentru micul dejun, pentru ca sunt cu de toate, mai ceva ca o shaworma! 🙂
Ingrediente pentru 6 jumbo muffins, 12 muffins marime standard
Timp de preparare 20 min, Dificultate redusa
– 200g unt Pilos
– 100g zahar brun
– 200ml frisca lichida Pilos
– 100ml sirop de artar McEnnedy
– 400g chec cu lamaie Confiserie Firenze
– 2-3 banane medii
– 50g nuci caramelizate McEnnedy
– 50g migdale caramelizate cu miere McEnnedy
Incingem cuptorul la 200°C si tapetam cu hartii special formqa pentru muffins. Apoi punem intr-o tigaie untul, zaharul, frisca si siropul de artar si le tinem la foc mediu, 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana zaharul e topit si avem un sirop destul de gros.
Taiem checul cu lamaie in cuburi, cam de 2×2 cm si taiem bananele felii. Le punem intr-un vasul incapator si le amestecam cu nucile si migdalele.
Peste ele turnam siropul imediat ce il luam de pe foc si amestecam din nou foarte bine.
Distribuim compozitia in formele pentru muffins si dam la cuptor 10 minute.
Este foarte important sa le lasam sa se raceasca de tot, apoi sa le tinem peste noapte la frigider, altfel nu isi pastreaza forma. Daca alegeti totusi sa le mancati calde, ceea ce nici nu ar fi o alegere atat de rea, pentru ca e delicioasa, va sugerez sa le serviti cu un glob de inghetata McEnnedy, pe care o gasiti acum in frigiderele Lidl 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
Cum reusesti mereu sa faci asa minunatii? Multumim pentru retete!
multumesc! 🙂
muffin ul este desertul meu favorit, tin sa cred ca este ceea mai mare ispita a mea, ma intreb sincer daca depasesc gogosile simple la raportul de zahar…