Rulada cu branza sau ciuperci, am savurat-o prima data la nasa mea, si am ramas profund impresionata. Reteta este destul de simpla.
Pentru blat:
– 500ml lapte
– un pachet de margarina
– 6 linguri de faina
– 6 oua
Fierbem laptele impreuna cu pachetul de margarina, dupa ce le fierbem le lasam la racit si dupa ce s-au racit bine bine, adaugam cele 6 linguri de faina si omogenizam. Se amesteca cu cele 6 galbenusuri frecate bine si cele 6 albuse batute spuma. Se amesteca toate si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.
Dupa ce se coace, respectiv nu ramane nimic pe scobitoare, se rastoarna pe un servet umed si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se desface servetul, se unge cu umplutura si se ruleaza la loc destul de strans. Se tine muuuuuult la frigider, mai ales in cazul ruladei cu branza.
Pentru umplutura:
– fie frecam 1/2 pachet branza de burduf cu 1/2 pachet unt
– fie calim ciuperci taiate marunt marunt cu putina ceapa si patrunjel, plus 2-3 stropi de maioneza ca sa le tina
– sau un tub de pateu, frecat cu 1/2 pachet de unt.
Foarte interesanta reteta. Eu fac numai rulade dulci, uite ca nu m-am gandit si la asta. Cool !!!
Am mancat ruladele astea, dar sub forma de aperitiv cald. Umplutura era cu branza sarata, ciuperci (fara maioneza in cazul asta) sau carne tocata (dinstuita cu ceapa si condimente), apoi rulada unsa cu smantana pe deasupra si data la cuptor 10 min inainte de a o servi. Avantajul e ca poti pregati ruladele cu o zi inainte si le incalzesti cand iti vin oaspetii.
Karina, buna ideea cu rulada calda! Se va aplica!
Buna Teo
te rog mult imi poti spune daca pot folosi un pachet de unt pentru blat si nu margarina? Noi nu folosim margarina DELOC.
Multumesc mult
Claudia
Buna, Teo! Retetele tale sunt minunate! Te felicit pentru rabdarea cu care ai fotografiat totul pe masura ce ai gatit, pentru rabdarea pe are ai avut-o cand ai explicat cum se face fiecare etapa! Eu am facut waffe cu cascaval si salam, pasta de conopida, Crispy strips, si azi voi face clatitele umplute gratinate, si am pregatit toate pentru puiul cu alune si pentru cel cu miere si portocala. Cunosc reteta aceasta de rulada si e foarte buna si aspectuoasa. Eu folosesc in loc de margarina (cand nu am), trei sferturi de pachet de unt. Felicitari pentru site, multumim pentru efortul depus pentru ca noi sa avem idei "de-a gata" cand nu stim ce sa pregatim, si crestere usoara pentru bebe!
Eu va multumesc, tuturor, petru comentarii si idei si cuvintele frumoase :*
E o reteta deosebita si gustoasa de aperitiv. Eu am invatat de la matusa mea aceasta reteta, doar umplutura difera : carne afumata fiarta *sau sunca de casa maruntita)plus oua fierte taiate cubulete, gogosari rosii si castraveciori murati taiati marunt cubulete,sare, piper alb,marar verde si patrunjel tocat fin, putina smantana groasa ca element de legatura. Umplutura va avea un aspect de mozaic (culori diverse) prinsa in acea rulada galbena…. 🙂
Rulada se unge in strat subtire cu unt moale, apoi se presara cu cascaval ras .
Felicitari inca odata Teo ! Se vede ca tot ceea ce faci implica pasiune. De asemenea, se vede ca-ti place sa te documentezi, ca stii sa recunosti imediat retetele de calitate…le "simti" pur si simplu ! 🙂
Nota bene : nu mai stiu de cand nu mai folosesc margarina, e demonstrat ca e cancerigena ( structura sa moleculara e aidoma cu cea a plasticului !! s-a demonstrat ca ficatului îi e imposibil s-o proceseze, stomacului sa o digere (am inteles ca ai sensibilitati in sensul asta, gastrita parca….de-asta postez aceasta informatie aici….mai bine folosim untul, doar nu facem rulada zilnic !
E o reteta deosebita si gustoasa de aperitiv. Eu am invatat de la matusa mea aceasta reteta, doar umplutura difera : carne afumata fiarta *sau sunca de casa maruntita)plus oua fierte taiate cubulete, gogosari rosii si castraveciori murati taiati marunt cubulete,sare, piper alb,marar verde si patrunjel tocat fin, putina smantana groasa ca element de legatura. Umplutura va avea un aspect de mozaic (culori diverse) prinsa in acea rulada galbena…. 🙂
Rulada se unge in strat subtire cu unt moale, apoi se presara cu cascaval ras .
Felicitari inca odata Teo ! Se vede ca tot ceea ce faci implica pasiune. De asemenea, se vede ca-ti place sa te documentezi, ca stii sa recunosti imediat retetele de calitate…le "simti" pur si simplu ! 🙂
Nota bene : nu mai stiu de cand nu mai folosesc margarina, e demonstrat ca e cancerigena ( structura sa moleculara e aidoma cu cea a plasticului !! s-a demonstrat ca ficatului îi e imposibil s-o proceseze, stomacului sa o digere (am inteles ca ai sensibilitati in sensul asta, gastrita parca….de-asta postez aceasta informatie aici….mai bine folosim untul, doar nu facem rulada zilnic !
E o reteta deosebita si gustoasa de aperitiv. Eu am invatat de la matusa mea aceasta reteta, doar umplutura difera : carne afumata fiarta *sau sunca de casa maruntita)plus oua fierte taiate cubulete, gogosari rosii si castraveciori murati taiati marunt cubulete,sare, piper alb,marar verde si patrunjel tocat fin, putina smantana groasa ca element de legatura. Umplutura va avea un aspect de mozaic (culori diverse) prinsa in acea rulada galbena…. 🙂
Rulada se unge in strat subtire cu unt moale, apoi se presara cu cascaval ras .
Felicitari inca odata Teo ! Se vede ca tot ceea ce faci implica pasiune. De asemenea, se vede ca-ti place sa te documentezi, ca stii sa recunosti imediat retetele de calitate…le "simti" pur si simplu ! 🙂
Nota bene : nu mai stiu de cand nu mai folosesc margarina, e demonstrat ca e cancerigena ( structura sa moleculara e aidoma cu cea a plasticului !! s-a demonstrat ca ficatului îi e imposibil s-o proceseze, stomacului sa o digere (am inteles ca ai sensibilitati in sensul asta, gastrita parca….de-asta postez aceasta informatie aici….mai bine folosim untul, doar nu facem rulada zilnic !
Adriana, ai dreptate cu margarina, nici eu nu o folosesc foarte des, doar in retetele pe care le stiu de o viata ca fiind cu marga. Mersi de idei!
Suna bine, ma gandesc ca pot utiliza un vas dreptunghiular la copt si sa folosesc la umplutura doua compozitii diferite…si asa avem doua feluri de rulada.
Mie mi se rupe mereu blatul cand il rulez. Nu stiu exact de ce…
Un sfat, o sugestie?
Dana
Dana, trebuie sa-l rulezi imediat dupa ce l-ai scos din cuptor, cat inca e cald… dupa cum am zis in reteta: rastorni tava pe un prosop de bucatarie umed si cu ajutorul lui rulezi blatul.
Desfaci prosopul numai dupa ce s-a racit.
cate grame are pachetul de branza de burduf?
se pot pune si ciuperci si branza in aceiasi rulada?
sigur ca da 🙂