Azi am pentru voi o idee de reteta rapida, delicioasa, satioasa, perfecta in zilele din timpul saptamanii, cand ajungem toti acasa si vrem ceva rapid – Pasta salsiccia e pomodoro. Vezi si alte retete de paste AICI.
Pastele sunt mereu o opriune pentru mese pregatite usor, rapid, dar pline de savoare. In reteta noastra de Pasta salsiccia e pomodoro folosim carnati proaspeti in stil italian – salsiccia, rosii sau rosii cherry – pomodori/pomodorini, mozzarella de bivolita – mozzarella di buffala sau burrata, mult busuioc proaspat si pastele mele preferate din grau dur – Paste Baneasa.
Pentru aceasta reteta puteti folosi otice carnati proaspeti doriti, cu cat mai condimentati cu atat mai bine! La capitolul paste, va recomand pastele scurte – penne, farfalle, fusilli.
Stiati ca pastele sunt din doua feluri de grau: dur si moale. Pastele din grau dur au un indice glicemic mai mic si sunt foarte bogate in proteine, ceea ce le face mai prietenoase cu silueta si mai usor de digerat. Daca inca nu ai incercat produse in gama de paste din grau dur de la Paste Baneasa, sa stii ca sunt de o calitate excelenta. Sunt la acelasi nivel cu pastele din Italia! Merita incercate sub orice forma iti plac: farfalle, spaghetti, penne, lasagna, tagliatelle.
Pasta salsiccia e pomodoro – Ingrediente pentru 4 portii:
- 320g paste din grau dur Baneasa
- 500g carnat proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 500g rosii cherry
- 3-4 catei de usturoi
- Sare si piper dupa gust
- Busuioc proaspat
- 200g mozzarella di buffala/burrata
Mod de preparare Pasta salsiccia e pomodoro
- Indepartam membrana de pe carnati si ii prajim in ulei de masline, amestecand si rupand carnea cu lingura de lemn.
- Cand carnatii sunt rumeniti, ii scoatem cu o sita si ii pastram la cald.
- In grasimea ramasa de la carnati, punem rosiile cherry taiate sferturi, usturoiul, sare si piper.
- Le calim la foc mare pana rosiile sunt moi.
- Fierbem pastele in 4 litri de apa clocotita, raspectand timpul indicat pe ambalaj. Scugem pastele, pastram putina apa pentru sos.
- Punem rosiile in blender, impreuna cu mozzarella sau burrata si busuiocul. Adaugam si 100ml din apa in care au fiert pastele. Dam totul prin blender pana avem un sos cremos.
Servim pastele cu sos de rosii, carnatii rumeniti, extra rosii proaspete si extra busuioc. Sa va fie de cel mai bine!