Hai sa pregatim impreuna un cheesecake delicios, economic si usor de pregatit, cu doar cateva ingrediente – Cheesecake rustic cu branza de vaci. Este un cheesecake cu o crusta de aluat fraged, nu de biscuiti si o umplutura de branza de vaci. Puteti folosi chiar branza de vaci la galetusa, fiind varianta cea mai economica.
In reteta am folosit faina Baneasa 000, preferata mea all time si care nu lipseste niciodata din camara! La capitolul branza e vaci, puteti alege branza preferata, dr sa stiti ca merge perfect si branza la galetusa, care este alternativa cea mai prietenoasa cu bugetul.
Reteta se pregateste foarte simplu si rapid, dar este foarte important sa o lasam la rece cateva ore inainte de servire, deci rabdarea este super importanta! Si inca ceva: puteti folosi si o tava dreptunghiulara, de 25x35cm si apoi taiati cheesecake-ul cubulete, exact ca pe o prajitura. Cheesecake rustic cu branza de vaci este o reteta foarte versatila, pe care o puteti adapta usor in functie de preferintele voastre. Puteti adauga in compozitie fructe (afine, zmeura) sau stafide, nuci sau chiar cubulete de ciocolata.
Cheesecake rustic cu branza de vaci – ingrediente pentru crusta:
- 200g faina Baneasa 000
- o lingurita praf de copt
- 100g zahar
- un ou
- 100g unt
- vanilie dupa gust
Cheesecake rustic cu branza de vaci – ingrediente pentru crema:
- 1 kg branza de vaci
- 200g zahar
- coaja de la o lamaie sau ½ lingurita esenta vanilie
- 100g faina Baneasa 000
- 4 oua
- 200ml smantana
- o lingurita extract de vanilie
Mod de preparare CHeesecake rustic cu branza de vaci
- Incingem cuptorul la 180°C si pregatim o tava cu pereti detasabili de 25-28 cm.
- Intr-un blender sau cu mana amestecam ingredientele pentru crusta pana avem un aluat omogen, bine legat.
- Asezam aluatul in tava si il apasam cu degetele pentru a forma un strat uniform.
- Coacem 10-12 min sau pana e usor rumenit.
- Pentru crema, amestecam toate ingredientele pana avem o crema fina, omogena.
- Turnam peste blat, coacem 50-70 min sau pana e aurie pe margini. Chiar daca a fi inca moale la mijloc, usor genlatinoasa, prajitura se intareste pe masura ce se raceste.
- Lasam cheesecake-ul sa se raceasca la t° camerei, apoi dam la rece peste noapte. Ornam cu frisca si fructe proaspete.
Reteta de Cheesecake rustic cu branza de vaci este gata! Sper sa o incercati si sa devina una din retetele preferate ale familiei voastre! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!! Vezi si alte retete de CHEESECAKE AICI!