Placinta rapida cu branza si sunca

Azi am pentru voi o reteta super simpla, cu ingrediente la indemana si usor de adaptat pe gustul vostru – PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA! Pentru si mai multa inspiratie si muuulte retete de placinta, dulci sau sarate, apasă AICI

PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA

Are un blat usor crocant, foarte rapid de preparat cu un robot de bucatarie, cu mixerul sau de mana si o umplutura pe gustul celor mici: sos pentru pizza sau paste, cascaval si sunca! Simplu, rapid, perfect pentru pranz, cina, gustare si, bineinteles, pentru pachetelul de la scoala sau gradinita.

PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA

PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Din cantitatile date iese o placinta de 22×33 cm, dar puteti foarte usor sa dublati cantitatile din reteta pentru o tava mai mare, cum ar fi tava de la aragaz, de exemplu.
  • La capitolul faina, am folosit faina superioara pentru cozonac de la Baneasa, dar puteti folosi si faina 000, cea clasica, in ambalaj galben sau faina 650, ideala pentru preparate de brutarie.
  • In ceea ce priveste umplutura, eu am ales felii de cascaval, sos pentru paste cu busuioc, felii de jambon. Dar puteti folosi mozzarella, cascaval afumat, telemea sau branza de burduf. In loc de jambon puteti folosi sunca presata, salam, carnaciori sau carnea de pui/porc ramase de la o friptura. Placinta rapida este o modalitat excelenta de a “recicla” ingrediente pe care le aveti la indemana in frigider sau camara.

PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA

Ingrediente pentru Placinta rapida cu branza si sunca:

  • 250g faina Baneasa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ierburi aromatice
  • 100ml apa calduta
  • 50ml lapte
  • 2 linguri ulei masline (30 ml)
  • felii cașcaval
  • felii jambon/sunca
  • 3 linguri sos roșii
  • 1 ou batut

placinta rapida

placinta rapida

Mod preparare

  1. Mai intai incingem cuptorul la 180° si ungem cu unt sau ulei o tava de 22x33cm. Daca stiti ca de tava se lipesc in general preparatele, nu uitati sa o tapetati cu faina sau hartie de copt.
  2. Intr-un bol incapator punem pe rand ingredientele: faina, sare, praf de copt, ierburi aromatice, apa, lapte, ulei.
  3. Amestecam pana avem un aluat omogen, bine legat.
  4. Impartim aluatul in doua parti, una putin mai mare decat cealalta. Intindem aceasta bucata mai mare intr-o foaie care sa acopere nu doar fundul tavii, ci si peretii ei.
  5.   Intindem sosul de rosii intr-un strat uniform, punem feliile de branza.
  6. Urmeaza un strat de felii de jambon/sunca, apoi inca un strat de felii de cascaval.
  7. Acoperim cu a doua foaie, inchidem bine marginile.
  8. Intepam placinta cu furculita, dam la cuptor 20 min.
  9. Dupa 20 min de coacere, ungem placinta cu ou batut si crestem temperatura cuptorului la 190°.
  10. O coacem alte 10-15 minute sau pana e frumos rumenita.

PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA

PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SI SUNCA

Lasam Placinta raouda cu branza si sunca sa se racorasca putin, apoi o putem taia in cubulete. Este minunata calda, alaturi de un sos de rosii sau rece, in pachetelul de la scoala sau de la birou. Sa va fie de cel mai bine!

placinta rapida cu branza

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.