Azi pregătim împreună rețeta de Brioșe rapide cu dulceață, un desert gata în mai puțin de o jumătate de oră! E și un proiect foarte drăguț de familie, pentru a petrece timp împreună, mai ales că modul de preparare este foarte simplu, aveți nevoie doar de un bol, un tel, un cântar de bucătărie. Pentru si mai multe retete de BRIOȘE, apăsați AICI!
Știți deja ca brioșele sunt preferatele mele și se pregatesc foarte des în bucătăria noastră: ingredientele sunt accesibile și economice, le puteți personaliza în funcție de gusturile voastre sau ingredientele care vă sunt cel mai îndemână. În plus, brioșele sunt iubite de toata familia, și de mămici la cafea și de cei mici ca mic dejun, gustare sau în pachețelul de la scoală.
Toate ingredientele necesare pentru rețeta de Brioșe rapide cu dulceață vă așteaptă în magazinele LIDL, iar pentru și mai multă inspirație, vă așteptăm în Bucătăria LIDL! Iti las mai jos 10 propuneri de retete de briose, dulci sau sarate, click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Briose cu fistic
- Briose cu masline
- Briose cu branza si ardei
- Briose cu banana si iaurt
- Mantecadas – briose mexicane
- Briose fara gluten si fara zahar
- Briose cu banana si ciocolata
- Briose cu porumb si carnaciori
- Briose cu afine proaspete
- Briose cu crema de ciocolata
Ingrediente 6 brioșe mari (12 mărime standard)
- 2 ouă mărimea L
- 100g zahăr Belbake (poate fi și brun)
- 70ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- 100ml apă
- 1 linguriță extract vanilie Belbake
- 220g făină Belbake 000
- 1 pliculeț praf de copt Belbake
- 12 lingurițe dulceața Maribel preferată
Mod de preparare Briose rapide cu dulceata
- Incingem cuptorul la 180°.
- Pregătim tava pentru brioșe: fie o ungem cu spray non-stick, fie așezăm chesele pentru brioșe în forme.
- Într-un bol încăpător punem ouăle, zahăr, uleiul, apa, vanilia. Amestecăm foarte bine cu telul.
- Adăugăm făina, praful de copt. Amestecăm până avem o compoziție omogenă.
- Distribuim în mod uniform în formele pentru brioșe astfel încât să fie 3/4 pline.
- Punem în fiecare briosă câte o linguriță cu vârf de dulceață. Eu am folosit de fructe de pădure.
- Coacem brioșele 25-30 min sau până trec testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără urme de aluat, chiar dacă sunt urme de dulceață).
- Lăsăm brioșele să se răcească, apoi le putem pudra cu zahăr, dacă dorim.
Brioșele rapide cu dulceață se păstrează pufoase 3-4 zile, în cutie închisă ermetic. Poftă bună!