Salata pentru picnic

Salata pentru picnic este in meniul nostru de primavara-vara de foarte multi ani! Este extrem de racoroasa si foarte satioasa, genul de salata pe care o duci la picnic sau gratar si toata lumea ciuguleste pana e gata friptura! Si da, aveti dreptate, am o pasiune pentru salatele in straturi! Ati incercat reteta de SALATA ETAJATA?

salata pentru picnic

Salata pentru picnic este minunata ca dip pentru naschos sau chipsuri dar si perfecta pentru rulat in tortilla, alaturi de salata, pentru un wrap de-li-cios! Pentru a fi transportata cat mai usor in locurile unde ne duce vara, cladim salata direct in caserola cu capac sau in borcane individuale, inchise ermetic. Cantitatile din reteta pot fi usor injumatatite pentru mai putine persoane, desigur!

salata pentru picnic

Salata pentru picnic – ingrediente 12-14 portii

  • 10 oua
  • 250g telemea Pilos
  • 400ml iaurt grecesc
  • 80-100g maioneza
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura leurda sau usturoi verde
  • 2 linguri mustar
  • sare, piper, oregano, busuioc

salata pentru picnic

Mai intai fierbem ouale, in apa cu putina sare, 12 minute din momentul in care dau in clocot. Le trecem pe sub jet de apa rece, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Dam si telemeaua pe razatoare.

Pregatim sosul: amestecam iaurtul grecesc, mustarul, maioneza. Condimentam dupa gust cu sare, piper, ierburi aromatice. Punem ceapa verde si leurda tocate fin.

salata pentru picnic

Urmeaza sa asamblam salata pentru picnic: un strat de ouam unul de telemea, unul de sos si tot asa pana epuizam ingredientele. Am ornat cu un strat subtire de maioneza, telemea, picaturi de sos iute de ardei, ierburi aromatice proaspete.

salata pentru picnic

Sa va fie de cel mai bine si pofta buna! Nu uitati ca Salata pentru picnic se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider si cu cat este mai rece, cu atat este mai racoroasa!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.