Supa de naut in stil mediteranean

Supa de naut in stil mediteranean este una dintre cele 5 super/ciorbe care sa gatesc mereu in familia noastra, prin rotatie. Este supa preferata a lui Sergiu (care este si cel care o gateste azi) dar o mananca si cei mici cu mare drag!

supa de naut in stil mediteranean

Supa de naut in stil medieteranean – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • este o supa cremoasa, pentru ca dam prin blender jumatate din cantitate, dar este si o supa plina de tetura, pentru ca lasam jumatate din boabele de naut intregi si putem servi alaturi de crutoane.
  • este o supa foarte sanatoasa, perfecta si pentru perioda postului sau in perioadele in care ne dorim sa mancam mai light, fiind o sursa minunata de fibre si grasimi bune, din uleiul de masline
  • uneori, trebuie sa recunosc ca, alaturi de crutoane, prajesc cateva felii crocante de bacon, sau cubulete de pancetta, uneri chiar felii de chorizo. Merge perfect putina afumatura in aceasta combinatie!
  • pe timp de iarna, Supa de naut in stil mediteranean este minunata fierbinte, fiind genul de supa care iti incalzeste mainile, burtica si sufletul. Pe timp de vara, o mancam rece, de la frigider, fiind extrem de racoritoare!

supa de naut in stil mediteranean

Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de Supa de naut in stil mediteranean va asteapta pe www.mediteranea.ro. Noi i-am descoperie in 2017 si v-am mai povestit pe indelete despre produsele lor foarte faine aici, in articolul Produse gourmet pentru gusturi fine.  (clik pe titlu pentru a accesa articolul). Aici veti gasi numai produse de origine protejata (cele denumite PDO), produsele de indicatie geografica protejata (PGI) si produsele organice (BIO).

supa de naut in stil mediteranean

Noi am inceput acum o foarte draguta campanie de retete, prin care sa va aratam produsele www.mediteranea.ro si cat sunt de versatile, de la retete simple si pana la deserturi fabuloase!

V-am pregatit si un cod de reducere – TEO10 – care va ofera 10% reducere in cosul de cumparaturi!

Ingrediente pentru 6 portii Supa de naut in stil mediteranean:

supa de naut in stil mediteranean

Intr-un bol incapator punem 250g naut, turnam apa rece, lasam la inmuiat cateva ore bune, de preferinta peste noapte. Schimbam apoi apa, turnam 2 litri de apa proaspata. Adaugam foile de dafin, sare si piper. Fierbem la foc mediu, 30-45 minute sau pana boabele de naut sunt moi.

Adaugam oregano si zeama de lamaie dupa gust (incepem cu zeama de la ½ lamaie). Lasam din nou la fiert 15 minute.

supa de naut in stil mediteranean

Scoatem aproximativ 2 polonice de naut din supa si le punem deoparte. Indepartam si foile de dafin. Dam prin blender supa ramasa, pana avem o crema. Apoi o amestecam cu boabele de naut puse deoparte. Potrivim la gust de sare, piper, lamaie. Lasam Supa de naut in stil Mediterranean sa mai dea un clocot.

supa de naut in stil mediteranean

Reteta de Supa de naut in stil mediterranean este gata! Noi o servim fierbinte, cu fulgi chili, extra oregano si, desigur, cu ulei de masline! Va invit sa descoperiti si voi produsele Mediteranea Gourmet.

supa de naut in stil mediteranean

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.