Nici o masa de Sarbatoare nu e completa fara cozonac. In luna decembrie, toate tipurile de cozonac, de la cel clasic facut de mama si pana la Pandoro sau Panettone, sunt vedetele sezonului! Dar hei, uneori, clasica vorba – “mai pot si cozonac” nu este valabila si raman mereu cateva felii de cozonac. Asa ca, prin reteta de Trufe din cozonac, il refolosim pentru aceste delicii!
Trufe din cozonac – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Cel mai indicat este sa folosim un cozonac simplu sau cu cacao. Eu folosesc de obicei Pandoro de la Lidl.
- Daca folosim un cozonac cu crema, adaugam mai putina ricotta.
- Cel mai simplu e sa modelam trufele cu mainile usor ude.
- Optinal, dam trufele prin cacao, nuca macinata, fistic, nuca de cocos, zahar pudra etc.
- Turfele de cozonac se pastreaza la frigider, in caserola inchisa ermetic, pana la o saptamana.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Trufe de cozonac, va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Chec marmorat
- Mini cozonacei cu nuca si cacao
- Cozonac de post
- Rulouri cu nuca si cacao
- Chec parfumat cu gutuie si nuca
Trufe din cozonac – Ingrediente pentru 20-25 buc
- 400g pandoro Favorina
- 50-70g ricotta Lovilio
- 60ml cafea (sau cacao cu lapte, sau lapte)
Rupem pandoro bucati potrivite. Punem in blender toate ingredientele, amestecam la viteza medie, pana avem o pasta. In functie de nevoie, mai adaugam ricotta sau pandoro.
Cu mainile usor umede, modelam bilute de marimea unei nuci. Le dam prin cacao, fistic tocat marunt, nuca macinata sau nuca de cocos. In mijlocul fiecarei trufe de cozonac, putem pune un miez de nuca sau o migdala.
Pofta buna si nu uitati ca AICI gasiti foarte multe retete de COZONAC din care sa o alegeti pe cea preferata pentru Craciun!