Ciorba de pui cu smantana

M-a bucurat foarte mult provocarea lansata de Cocorico, de a gati o reteta cu pui, astfel incat sa minimizam risipa alimentara din casa noastra. Asa am ajuns la reteta de Ciorba de pui cu smantana – o ciorba in care am folosit toate legumele pe care le aveam ratacite in frigider si camara. A iesit o ciorba extraordinara, exact pentru 4 portii, cat sa mancam toti la pranz!

Mereu ma intrebati ce se intampla cu mancarea pe care o gatesc? Cate ingrediente cumpar? Aruncam multa mancare? Cu timpul am invatat sa nu mai fac aceste lucruri si, cu o buna organizare, reusim sa nu aruncam mai nimic!

Ce fac eu concret pentru a combate risipa alimentara? 🖤

  • cumpar doar cat am nevoie, daca in reteta scrie 1 ardei, atat cumpar! Mereu merg la cumparaturi cu o lista clara, de la care nu ma abat.
  • planific mesele familiei dar si retetele pentru blog numai dupa ce fac un inventar cmplet in frigider si in camara, pentru a ma asigura ca folosesc tot ce am inainte de a cumpara noi ingrediente.
  • donez excesul primit in pachetele de pr vecinilor/prietenilor, la fel procedez si cu prajiturile sau mancarurile pe care nu le pot face în cantitate mica⠀
  • reciclez tot ce am in frigider (branzeturi incepute, caserole du doar 2 felii de sunca etc) in rețete de tarte, brioșe sărate etc
  • la capitolul carne este mai greu, pentru că sunt caserole foarte mari în magazine si de cele mai multe ori trebuie sa impart carnea sau sa gandesc 2 feluri de mancare din aceeasi caserola de pui, ceea ce nu imi place in mod deosebit.⠀

Cocorico s-a gandit la asta și, alături de nutriționiști, au gândit gama #CocoricoPortii – produsele ambalate in gramaje prestabilite #FixCatAiNevoie – porții selfie 370g (pentru 1 persoana) sau  Share 630g (familie). Portiile sunt astfel gandite pentru a oferi organismului aportul ideal de proteine, minerale si aminoacizii, dar si pentru a reduce risipa.

Va dau un exemplu – din caserola de muschiulet de pui de 370g – mi-a iesit o oala de 2 litri de Ciorba de pui cu smantana, adica ideala pentru noi pentru 1-2 zile. Risipa zero!

La Ciorba de pui cu smantana am folosit o legatura de zarzavat, o jumatate de ardei ratacit prin frigider si ultimii 2 cartofi. Am avut si cateva buchetele de broccoli ramase de cabd am gatit paste.

Daca iau mai mult zarzavat, il curat pe tot, il tai cubulete si il portionez pentru congelator. Astfel am legume mereu la indemana pentru ciorba! Cand fac supa de pui si ramane, o congelez in pungute sau in forme pentru cuburi de gheta si o decongelez la retetele care cer supa de pui (supe crema, pilaf, tocanite etc). Cu putin organizare si cu ajutorul noilor produse Cocorico, char putem sa facem o diferenta in ceea ce priveste risipa alimentara!

Ciorba de pui cu smantana – Ingrediente pentru 4-5 portii

Curatam si spalam legumele. Ceapa si leguminoasele le taiem marunt, rupem broccoli buchetele mici, taiem cartofii cuburi de marime potrivita.

 In oala pentru supa incingem uleiul. Taiem carnea de pui cuburi si o prajim in ulei pana e usor rumenita pe toate partile. Condimentam cu sare si piper.

Adaugam legumele, le calim impreuna cu carnea 1-2 minute. Turnam apa peste legume, condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mediu, 20 min sau pana carnea si legumele sunt moi. Intre timp, spamam ciorba din cand in cand.

Amestecam smantana si cele 2 galbenusuri. Adaugam treptat supa, polonic cu polonic, amestecand. Turnam apoi smantana peste ciorba fierbinte si adaugam patrunjelul. Putem adauga si putin otet de mere sau bors daca dorim o Ciorba de pui cu smantana usor mai acra.

Ciorba de pui cu smantana este gata si, cel putin in familia noastra, este iubita de cei mari si copii in aceeasi masura! Sa va fie de bine si, alaturi de Cocorico, va invitam sa descoperiti gama #CocoricoPortii 🖤

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.