Dulceata de mango cu ananas este o idee foarte faina de a folosi fructele congelate exotice in totiul iernii sau de a aduce vacanta in casa in mijlocul verii! Eu am pregatit borcanele cadou pentru cei dragi alaturi de un mix pentru clatite!
Ingrediente pentru 6-8 borcanele de 200g de Dulceata de mango cu ananas
- 1 kg mango congelat
- 1 kg ananas congelat
- 500g zahar gelifiant
- zeama de la o lamaie
- miezul de la o pastaie de vanilie
- ¼ lingurita scortisoara
Punem fructele congelate intr-o cratita incapatoare. Nu le decongelam inainte! Le lasam la foc mic pana incep sa se inmoaie si lasa toata zeama.
Adaugam restul ingredientelor. Daca nu folositi zahar gelifiant, puneti 1 kg zahar tos. Amestecam bine si lasam la fiert pana dulceata este bine legata si se gelifiaza cand punem cativa stropi pe farfurie.
Turnam dulceara fierbinte in borcanele curate si fierbinti. Tinem borcanele cateva minute la cuptorul incins la 120°C.
Le atasam niste echitele simpatice si gata! Avem o Dulceata de mango si ananas minunata, numai buna pentru clatite, toast sau…cadou!