Paste cu sos alb si somon

Stiu ca nu mai e niciun secret pentru voi ca pastele cu sos alb sunt viata mea. Nu as alege niciodata paste cu sos rosu, daca as avea mereu optiunea de ALB. Asa ca reteta noastra de azi – Paste cu sos alb si somon – este in primul rand una pentru sufletul meu si apoi o reteta pe care abia astept sa o impartasesc cu voi! Sper sa o iubiti la fel de mult ca mine!

paste cu sos alb si somon

Paste cu sos alb si somon este reteta cu care am raspuns provocarii Meggle de a gati ceva rapid si di-li-shas pentru #MeniulMeggle!

paste cu sos alb si somon

Hai sa incepem cu…tanananana… sosul alb! Am folosit smantana pentru gatit de la Meggle si sosul a iesit super cremos! Sigur o recunoasteti dupa ambalajul albastru inconfundabil! Este o smantana cu un continut mediu de grasime – 20% – are o textura foarte cremoasa, care pastreaza gustul bogat al laptelui. O folosesc nu doar la sosuri sau paste cu sos alb, ci si la supele crema sau ganache de ciocolata.

Meggle smantana pentru gatit – Secretul care face diferenta intre sos si SOS CREMOS♥️

paste cu sos alb si somon

Smantana Meggle vine in 3 tipuri de ambalaj – 200ml, 500ml si 1 litru. Astfel se adapteaza perfect retetei pe care o preparam si numarului de omuleti pe care ii avem la masa!

La capitolul paste, va recomand sa alegeti pastele voastre preferate, desigur. Paste proaspete, paste scurte (penne, fusilli, farfalle etc) sau paste lungi – tagliatelle, spaghetti – toate se potrivesc perfect!

Am ales somon pentru ca iubesc combinatia somon-sos alb! Mai intai am indepartat pielea, apoi am taiat fileul de somon in bucati bite-size. Desigur, daca doriti, puteti sa lasati pielea pentru un efect super-crocant, dar cum Luca si Luna prefera fara piele, am indepartat-o. Apoi, am condimentat somonul simplu, cu sare si piper. L-am prajit in ulei de masline, pana a avut o crusta aurie, cam 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mic.

paste cu sos alb si somon

Desigur, daca pestele nu este preferatul vostru, puteti folosi cubulete de piept de pui sau curcan, dar si cubulete de bacon. Pentru ca acestea nu sunt la fel de sensibile ca pestele, putem sa nu le scoatem din cratita dupa prajire, ci sa continuam prepararea sosului, adaugand ceapa si usturoiul. Posibilitatile sunt nenumarate!

Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Paste cu sos alb si somon! Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video! ♥️

Ingrediente pentru 4 portii de Paste cu sos alb si somon:

  • 400g file de somon
  • ulei de masline
  • 50g unt
  • o ceapa alba mica, taiata marunt
  • 3-4 catei usturoi trecuti prin presa
  • 150ml vin alb
  • 500ml smantana pentru gatit Meggle
  • 50g mix salata (rucola, spanac)
  • 400g paste proaspete
  • sare si piper
  • parmesan proaspat razuit pentru servire

paste cu sos alb si somon

Mod de preparare Paste cu sos alb si somon:

  1. Indepartam pielea fileului de somon. Taiem in cubulete de 3x3cm. Condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
  2. Intr-o cratita incapatoare, incingem putin ulei de masline. Prajim pestele pe ambele parti, 2-3 minute sau pana e frumos rumenit. Dam somonul deoparte.
  3. In aceeasi cratita topim untul si o lignura ulei de masline. Calim ceapa si usturoiul pana ceapa devine translucida. Stingem cu vin. Lasam sa fiarba la foc mic, 4-5 minute.
  4. Adaugam smantana Meggle, amestecam. Condimentam dupa gust cu sare si piper.
  5. Adaugam verdeturile, lasam sa fiarba la foc mix, 4-5 minute.
  6. Intre timp, fierbem pastele, urmand instructiunile de pe ambalaj. Scurgem pastele, fara a le trece pe sub jet de apa rece. Le punem direct peste sos.
  7. Servim fierbinti, alaturi de somon si parmesan. Sa va fie de cel mai bine!

paste cu sos alb si somon

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.