Hummus cu usturoi copt si parmesan

Hummus cu usturoi copt si parmesan este o gustare delicioasa in orice anotimp, dar vara devine o masa in sine, fresh si satioasa. Servit alaturi de bastonase de legume – morcovi, ardei gras, castraveti, tije de apio sau alaturi de pita/lipii, biscuiti sarati sau paine prajite – este ideal pentru pranz sau cina 🖤

hummus cu usturoi copt si parmesan

Hummus cu usturoi copt si parmesan este foarte usor de transportat intr-un borcanel sau o caserola inchisa ermetic. Poate fi partenerul ideal pentru picnicuri si iesiri in natura! Hummusul in general este o gustare excelenta, plina de nutrienti si accesibila oricand! Va las mai jos si alte retete de hummus care vor face deliciul tuturor!

Hummus cu ceapa caramelizata – vezi reteta AICI. Este ideal sa folositi ceapa rosie de apa sau salote, in general o ceapa mai dulce. Adaugam ceapa caramelizata si in compozitie dar si peste hummus, pe platou.

Hummus cu masline verzi – vezi reteta AICI. Maslinele verzi sunt ideale pentru reteta aceasta. Aroma lor este perfecta, mai ales pentru cele umplute cu ansoa sau ardei. Puteti sa folositi insa si masline negre, care vor schimba putin aroma si cu siguranta culoarea.

Hummus cu sfecla – vezi reteta AICI. Sfecla ii da hummusului o aroma deosebita, dulceaga si speciala, pe langa culoarea roz! Este un hummus colorat si absolut deosebit, trebuie sa il incercati!

Hummus cu vinete coapte – vezi reteta AICI. Este un hummus cu o aroma subtila de vinete coapte, se pregateste in 3 minute daca aveti vinetele gata coapte si este ideal ca si o cina usoara de vara.

hummus cu usturoi copt si parmesan

Hummus cu usturoi copt si ceapa caramelizata – Tot ce trebuie sa stii despre reteta 🖤

  • De ce ai pregati hummus in casa cand il gasesti in orice magazin? Pentru ca niciun hummus din magazin nu va avea aroma celui facut in casa! In plus, stii exact ce ai pus in el si ii poti ajusta foarte usor gustul.
  • Usturoiul copt este absolut uimitor! Nu doar in hummus ci in general, in orice preparat! Se pregateste usor, intreaga casa miroase minunat si sunt sigura ca va veti indragosti de el!
  • Pentru o consistenta ultra-cremoasa, indepartati cojile boabelor de naut inainte de a le da prin blender.
  • Nu uitati ca apa din conserva de naut sau aquafaba se poate folosi ca albusul de ou, pentru a obtine o bezea vegana delicioasa! Incearca si reteta de Mousse de ciocolata cu aquafaba!

hummus cu usturoi copt si parmesan

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Hummus cu usturoi copt si parmesan va asteapta in oricare din magazinele LIDL din tara 🖤

Ingrediente pentru 6 portii Hummus cu usturoi copt si parmesan:

  • o conserva de naut Freshona (400g)
  • 4 catei de usturoi
  • 60ml ulei de masline Primadonna
  • 50g tahini Mikado
  • 50g Grana Padano Lovilio
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare Castello
  • piper Mikado
  • praf de usturoi Mikado

hummus cu usturoi copt si parmesan

Mod de preparare Hummus cu usturoi copt si parmesan

  1. Scugem bine nautul. Pastram apa din conserva de naut. Aceasta poate fi folosita pentru a subtia hummusul si a obtine consistenta dorita.
  2. Daca dorim un hummus extra cremos, indepartam cojile de pe boabele de naut. Este un pas optional, dar care ajuta pentru cremozitate.
  3. Asezam usturoiul in tava, cu tot cu coaja. Taiem doar varful capatanii de usturoi, pentru a expune miezul. Stropim cu ulei de masline. Coacem usturoiul 25-30 minute sau pana miezul este moale.
  4. Punem toate ingredientele in blender, ajustand gustul de sare, piper. Amestecam pana hummus-ul are consistenta dorita. Daca dorim mai cremos, putem sa mai adaugam apa din conserva sau ulei de masline.

Reteta de Hummus cu usturoi copt si parmesan e gata! Eu l-am intins pe un platou, am stropit cu ulei de masline si seminte de susan. Simplu si bun! Se pastreaza foarte bine la frigider 4-5 zile si eu il pastrez in mai multe borcanele de 1-2 portii, pentru a fi cat mai fresh de fiecare data cand il servim. Sa va fie de cel mai bine!

hummus cu usturoi copt si parmesan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.