Focaccia Primavera sau o focaccia colorata, care ne bucura sufletul si mai mult de atat este delicioasa! O reteta simpla, pentru care e nevoie doar de un bol si o lingura de lemn! Focaccia Primavera este o focaccia fara framantare, deci usor de preparat si de cei care nu sunt experti in aluaturi dospite. Folosim drojdie uscata, care ne asigura o crestere uniforma si este mult mai simplu de folosit decat drojdia proaspata.
Pentru reteta VIDEO de FOCACCIA PRIMAVERA apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥
La capitolul decor, Focaccia Primavera sau „Garden Focaccia” este un nou trend pe internet si toata lumea o decoreaza cu legume sau plante aromatice, unele focaccia fiind adevarate opere de arta! Asa ca va invit sa o decorati dupa cum va dicteaza imaginatia, la fel ca pe o salata boeuf! 🖤
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Focaccia Primavera va asteapta in gama permanenta a magazinelor mele preferate – LIDL 🖤
Focaccia Primavera – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Din cantitatile date ne iese o tava de focaccia de 35×25 cm. Este foarte usor sa dublam cantitatile din reteta pentru 2 tavi de focaccia, pentru mesele in familie.
- In compozitie putem adauga masline, ceapa taiata rondele, usturoi, ierburi aromatice sau ciuperci feliate, in functie de preferinte.
- Este foarte important sa lasam focaccia la dospit 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul. Astfel va fi pufoasa si va creste frumos la copt.
- O data coapta, Focaccia Primavera sta foarte bine cateva zile in cutia speciala pentru paine sau invelita in folie alimentara.
Ingrediente pentru o Focaccia Primavera:
- 450g faina Belbake
- 400ml apa calduta
- 3 lunguri ulei de masline Primadonna
- 1 pliculet drojdie uscata Belbake
- 2 lingurite sare Castello
- 2 lingurite zahar
- o lingura ulei de masline pentru toping
- legume pentru decor
Intr-un bol incapator amestecam faina, drojdia, zaharul si sare. Turnam deasupra apa si uleiul. Amstecam foarte bine cu lingura de lemn pana avem un aluat omogen, destul de moale.
Mutam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Lasam la dospit intr-un loc caldut si uscat, 2-3 ore sau pana aluatul isi dubleaza volumul. Va sugerez sa puneti bolul la dospit in cuptorul inchis, cu becul aprins. Astfel temperatura este constanta, iar becul aprins ofera caldura necesare care ajuta aluatul sa creasca.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il mutam in tava unsa cu ulei. Punem o lingura de ulei de masline deasupra si intindem aluatul cu mana, astfel incat sa fie uniform in tava. Decoram dupa gust cu legume.
Coacem 35-40 minute in cuptorul incins la 180°C sau pana este frumos rumenita.
Focaccia primavera este atat de simplu de facut si atat de frumoasa pe orice masa! Sper sa incercati reteta si sa o decorati alaturi de cei mici, vor fi atat de incantati! Incearca si reteta de FOCACCIA RAPIDA (click pe titlu pentru a accesa reteta). Sa va fie de cel mai bine!
mersi de reteta
la cuptor, curand 🙂