Rulada de carne pentru mese festive

Rulada de carne pentru mese festive – aceasta este propunerea mea pentru Masa de Paste in familie! Chiar daca anul acesta fiecare petrecem Pastele “la casa lui”, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de mancare delicioasa. Va propunem un preparat special, care arata foarte apetisant si totusi e foarte simplu de pregatit, cu ingrediente pe care le gasim in orice magazine! 🖤

rulada de carne

Anul acesta m-am gandit sa va propun retete alternative, care desi nu au miel, sunt o adevarata aparitie pe masa de sarbatoare. Ca sa va spun foarte sincer, eu sunt mare iubitoare de carne de miel, dar Sergiu si Luca…nu prea. Asa ca am optat pentru o friptura care sa multumeasca pe toata lumea. Iar pe mine sa ma duca cu gandul la iubitul meu drob de miel! Si uite asa am ajuns la reteta noastra de azi – Rulada de carne pentru mese festive!

In prepararea retetei de azi am folosit amestecul de asezonare pentru drob Kotanyi Savori Romanesti contine sare, usturoi, boabe de mustar, piper, coriandru, ienibahar, cimbru si ghimbir. Astfel ofera o adevarata explozie de arome, fara a mai fi nevoie sa adaugati alte condimente! Gama “Savori Romanesti” de la Kotanyi este o gama special conceputa pentru iubitorii de retete traditionale, care cauta gustul adevarat al preparatelor romanesti.

rulada de carne

Promisiunea Kotanyi?

Dupa recoltare, ierburile si condimentele noastre sunt prelucrate delicat inainte de a le impacheta cu grija – avand, cel putin, scopul de a pastra aromele pretioase. Cand vine vorba de uscare, viteza si temperatura sunt foarte importante. In procedeele de  macinare, taiere si cernere, ne asiguram ca produsele noastre sunt intotdeauna tratate cu atentie, astfel incat sa va bucurați de aroma extraordinara si sa simtiti savoarea aromei lor chiar din momentul in care deschideti pachetul.

rulada de carne

Rulada de carne pentru mese festive este o reteta foarte versatila, incepand de la tipul de carne tocata pe care o folosim (de vita, porc, amestec de vita-porc-oaie, miel, pui) si urmand umplutura. Noi am folosit un amestec de carne de vita si porc pentru o rulada suculenta si o umplutura de spanac, branza si oua fierte. Desigur ca am folosit oua fierte, pentru ca imi aduc aminte de drobul de miel, iar reteta de Rulada de carne este un inlocuitor perfect al drobului pe Masa de Paste!

In loc de piureul de spanac puteti folosi leurda, macris, un amestec de ceapa si usturoi verde, dar si mazare sau un piure din legumele voastre preferate.  La capitolul “branza”, puteti folosi telemea, mozzarella, cascaval, cas de oi, in functie de gusturi si preferinte. Apoi, invelim toata rulada in bacon pentru o crusta crocanta. Si cel mai important: condimentam rulada dupa gust cu amestec de asezonare pentru drob Kotanyi Savori Romanesti 🖤

rulada de carne

Rulada de carne pentru mese festive – Savori romanesti de la Kotányi

Alaturi de Kotányi va invitam sa descoperiti gama “Savori Romanesti”, ce cuprinde selectii de condimente special create pentru a da gust si aroma celor mai iubite retete romanesti! Am folosit deja amestecul de asezonare pentru sarmale Kotanyi Savori Romanesti in reteta de Sarmale de post in foi de vita (click pentru a accesa reteta) si au iesit minunat! In aceeasi gama gasiti condimente pentru carnati, drob, cartofi prajiti, miel etc.

rulada de carne

Ingrediente pentru 4-6 portii de Rulada de carne pentru mese festive

Ingrediente pentru rulada:

  • 500g carne tocata amestec
  • 100g parmesan razuit
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 80ml vin alb
  • patrunjel tocat marunt
  • 2-3 lingurite amestec de asezonare pentru drob Kotanyi Savori Romanesti

Ingrediente pentru umplutura:

  • 150g sunca
  • 150g cascaval
  • 200g piure de spanac
  • 4 oua fierte
  • felii de bacon/jambon

rulada de carne

Mai intai pregatim amestecul pentru rulada. Punem intr-un bol incapator toate ingredientele si amestecam cu ajutorul unei spatule pana avem un aluat omogen. Compozitia trebuie sa fie moale dar nu foarte umeda. Adaugam cat pesmet este necesar pentru a obtine un amestec e care il putem modela. Il lasam sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care pregatim piureul de spanac.

Daca folosim spanac proaspat, e nevoie de cca 500g. Spalam bine spanacul, il oparim pana e moale. Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei. Calim o ceapa mica, pana devine translucida. Punem spanacul oparit, il calim alaturi de ceapa pana scade tot lichidul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam totul prin blender pana obtinem un piure.

Intindem amstecul de carne pe o foaie de copt, astfel incat sa avem un dreptungi de cca 25×15 cm. Il apasam bine cu mana pentru a fi cat mai uniform si compact. Punem un strat de sunca, apoi unuul de cascaval, apoi piureul de spanac si ouale fierte.

rulada de carne

Formam rulada de carne cu ajutorul hartiei de copt si o asezam in tava. O acoperim cu felii de bacon sau jambon. Atfel, rulada nu se usuca prea tare la copt ci dimpotriva, devine si mai suculenta. Coacem Rulada de carne in cuptorul incins la 180°C, timp de 50-60 minute. Dupa ce baconul e rumenit, putem acoperi rulada cu folie de aluminiu. Astfel incat sa nu rumenim baconul in exces, dar sa fim siguri ca se va coace la interior.

rulada de carne

Reteta de Rulada de carne pentru mese festive este foarte simplu de pregatit. Iar condimentele pentru drob “Savori Romanesti” Kotányi ii dau o aroma speciala! Alaturi de Kotányi va dorim un Paste Fericit si linistit in familie 🖤

rulada de carne

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.