Reteta noastra de azi – Chec pentru micul dejun! Este propunerea mea pentru provocarea “Retete de senzatie cu gust desavarsit, de la Teo’s Kitchen, Don Baxter si ELIT”! ♥ Care este ideea campaniei? Foarte simplu: Sergiu si cu mine folosim acelasi ingredient, in 2 retete complet diferite, iar voi alegeti reteta care va place mai mult!
Ingredientul folosit pentru retetele de saptamana aceasta?
Salam cu sunca taranesc de la ELIT ♥
Retetele pe care vi le propunem? Doua variante de retete pentru micul dejun in familie:
SANDWICH CAPONATA CU SALAM – reteta gatita cu drag de Don Baxter – o gasiti AICI.
CHEC PENTRU MICUL DEJUN – reteta pe care o pregatim azi, un chec dens si plin de arome, perfect pentru micul dejun sau gustare pentru intreaga familie!
Chec pentru micul dejun – Tot ce trebuie sa stiti despre reteta
- Checul sarat este perfect pentru micul dejun sau o gustare in timpul zilei, pentru cei mari sau cei mici in egala masura. Il puteti servi cald sau rece, alaturi de crema de branza sau o salata de rosii si castraveti.
- Pentru o pastrare mai indelungata, puteti congela feliile de chec pana la 3-4 saptamani. Nu va ramane decat sa il incalziti in cuptorul cu microunde inainte de a-l consuma.
- Checul pentru micul dejun este o reteta perfecta pentru a “recicla” ingredientele pe care le aveti la indemana in frigider!
- La capitolul branza, puteti pune telemea, cas de la tara, gorgonzola, cubulete de mozzarella sau orice tip de cascaval.
- Eu am adaugat miez de nuca, pentru ca se potriveste perfect alaturi de branza si pentru ca am vrut “ceva crocant”. Dar puteti folosi boabe de mazare, de porumb, ardei gras taiat cubulete, felii de ciperci, morcov dat pe razatoare, dovlecei etc.
- Am folosit Salam cu sunca taranesc ELIT, pe care l-am taiat cubulete. Acesta este unul dintre cele mai apreciate produse ale brandului Elit si este foarte versatil, il puteti folosi la diverse retete, de la sandwich-uri sau omlete si pana la pizza, paste, salate sau aperitive. Imi amintesc si acum sandwich-urile aperitiv pe care la facea mama cand eram copii si aveam musafiri! Dadea pe razatoare salam si ou fiert. Pe fiecare felie de paine punea un strat de unt, amestecul de salam si ou, apoi cascaval dat pe razatoare si felii de castraveti murati. Toata lumea iubea aceste sandwich-uri si va invit si pe voi sa le incercati, cu Salamul cu sunca taranesc.
- Mezelurile ELIT au o traditie indelungata, sunt dedicate gurmanzilor si romanilor care apreciaza produsele din carne de inalta calitate, facute dupa retete traditionale bine pastrate. Toate produsele ELIT respecta standarde stricte de singuranta alimentara.
Ingrediente pentru un Chec pentru micul dejun:
- 300g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 4 oua
- 150ml lapte
- 50ml ulei de masline
- 200g Salam cu sunca taranesc Elit
- 150g cas/telemea taiat cubulete
- 60g miez de nuca
- sare, piper, ierburi aromatice uscate dupa gust
- ½ legatura patrunjel verde
Mod de preparare CHEC PENTRU MICUL DEJUN
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam forma pentru chec cu unt si faina/hartie de copt sau spray non stick. Puteti coace checul in tava pentru cozonac, in tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm sau in tava dreptunghiulara de 20×30 cm.
- Intr-un bol incapator amestecam ingredientele lichide: oua, lapte, ulei. Condimentam cu sare, piper, ierburi aromatice. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana avem un aluat omogen, fara cocoloase.
- Adaugam cubuletele de cas, salam, miezul de nuca si patrunjelul tocat fin. Amestecam.
- Turnam compozitia in tava pregatita. Coacem 45-50 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Dupa 25-30 minute sau cand checul este rumenit, il acoeprim cu folie de aluminiu si il lasam in continuare in cuptor. Astfel ne asiguram ca se coace si la interior, fara a fi prea rumenit la exterior.
Pe cat de simpla este reteta de Chec pentru micul dejun, pe atat este de savuroasa! Va promit ca va fi fooooarte greu sa asteptati sa se raceasca pentru a gusta 1-2-3 felii! Iar Salamul cu sunca taranesc de la Elits-a potrivit perfect in reteta mea! Sa va fie de cel mai bine!
Buna!
Am incercat aceasta reteta si checul pare sa fi ramas “crud”prin unele locuir, mentionez ca nu sunt portiunile din jurul cubuletelor de branza.
Am respectat reteta intocmai si cantitatile, la cuptor l-am tinut chiar 1 h si 15 minute pt ca nu a trecut testul scobitorii dupa cele 50 de min.
Este si vreun alt “secret”?
Cantitatea rezultata nu a incaput intr-o singura tava, mi s-a parut cam multa si am impartit -o in doua, dar chiar si asa nu s-a copt suficient…
Multumesc
Salut Adelina. Nu stiu de ce s-a intamplat asta, daca ai respectat intocmai reteta, temperatura, nu are de ce sa iasa umed. Se vede si dn poze ca nu este un aluat lichid, faina este suficienta pentru a nu iesi umed.Imi pare rau.