Briose pentru Craciun este reteta noastra de azi. Ușor de preparat, pline de arome si foarte umede, sunt gustarea ideala pentru toata familia!
Cand eram mici si mergeam la colindat, primeam mereu colacei sau cuiburi de viespe de la gospodinele care se pregateau special pentru copiii care le vizitau de Craciun. In vremurile moderne putem inlocui colaceii clasici cu aceste delicioase Briose pentru Craciun.
Briose pentru Craciun – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
• Cei mici le iubesc pentru ca sunt aromate si insiropate dar si pentru ca sunt foarte usor de tinut in manutele lor mici.
• Noi am folosit mere si prune uscate, dar puteti folosi in compozitie si pere, stafide, nuci, fulgi de ciocolata.
• Daca doresti, poti sa folosesti mai putin zahar sau zahat brun, mai ales daca briosele sunt destinate copiilor.
• Din cantitatile date ies 12 bucati de Briose pentru Craciun.
• Daca doresti sa le pregatesti si o crema, poti pregati o crema de ciocolata din 200g mascarpone si 3 linguri crema de alune/ciocolata. Sau poti pregati o crema de vanilie din 200g mascarpone, 200g frisca lichida si 100g zahar pudra vanilat pe care le amesteci cu mixerul la viteza mare pana ai o crema bine legata.
Ingrediente pentru 12 bucati Briose pentru Craciun
• 120g unt Pilos moale, la t° camerei
• 120g zahar tos
• 200g faina Belbake
• 3 oua mari
• un pliculet praf de copt Belbake
• coaja de la o lamaie
• 2 pliculete zahar vanilinat Belbake
• 1 mar mare
• 100g prune uscate Alesto
• 1/2 lingurita scortisoara Mikado
Toate ingredientele pentru reteta de Briose pentru Craciun va asteapta in gama permanenta a magazinelor LIDL
Incingem cuptorul la 180°C, static. Tapetam cu hartiute formele pentru muffins/briose.
Punem intr-un vas incapator untul, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam cu mixerul la voteza mare 4-5 minute sau pana avem o spuma. Adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam. Punem faina si praful de copt si amestecam pana avem o compozitie omogena.
Adaugam marul curatat de coaja si taiat cubulete si prunele uscate taiate marunt.
Umplem formele pentru briose, cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, astfel incat sa fie 3-4 pline. Astfel briosele vor avea loc sa creasca.
Le coacem 20-22 min sau pana trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese fara urme de aluat).
Reteta de Briose pentru Craciun e atat de rapida si usor de preparat incat te va salva in perioada Sarbatorilor de Iarna, cand vrei sa ai mereu ceva dulce si bun pentru musafiri.
P.S. Incearca is reteta de briose sarate – Briose cu masline (click pentru a accesa reteta) – perfecte pentru pachettlul de la scoala sau la birou!