Reteta noastra de azi – Biscuiti cu mere – este plina de aromele toamnei! Sunt biscuiti rustici, usor de pregatit, plini de cubulete parfumate de mar, pudrati cu zahar si aromati cu vanilie si multa scortisoara!
Biscuiti cu mere – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Sunt niste biscuiti rustici, nu au o forma anume si sunt foarte usor de modelat cu mainile usor umede sau pur si simplu folosind o lingura pentru inghetata pentru a face gramajoare de aluat.
- Desi i-am numit „Biscuiti cu mere”, puteti folosi si cubulete de pere sau gutui sau chiar un amestec de fructe.
- Biscuitii se pastreaza fragezi 3-4 zile in punga inchisa ermetic sau in caserole.
- Sunt perfecti pentru cei mici, in pachetelul de la scoala. Puteti omite zaharul pudra daca ii pregatiti pentru copii si puteti scadea la jumatate cantitatea de zahar din reteta.
- Din cantitatile date ies 14-16 biscuiti de marimea unei mingi de golf.
- Biscuitii se umfla la copt, deci e important sa lasam putin spatiu intre ei in tava.
Biscuiti cu mere – Ingrediente pentru 14-16 bucati:
- 2 oua mari
- 100g zahar Belbake
- 100g unt Milbona
- 300g faina Belbake
- 1 pliculet praf de copt Belbake
- 1 pliculet zahar vanilinat Belbake
- 1 lingura scortisoara Mikado
- 1 lingurita esenta de vanilie Castello
- 2 linguri zahar pudra Belbake
- 2 mere medii, taiate cubulete
Toate ingredientele pentru reteta de Biscuiti cu mere va asteapta in magazinele Lidl 🖤
Toate ingredientele pentru reteta de Biscuiti cu mere trebuie sa fie la temperatura camerei, inclusiv untul, care e de preferat sa fie cat mai moale.
Intr-un bol incapator spumam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, scortisoara. Amestecam cu mixerul la viteza mare 3-4 minute sau pana avem o spuma si ouale isi dubleaza volumul.
Adaugam untul moale, amestecam. Urmeaza sa adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat omogen, vartos.
Adaugam merele curatate si taiate cubulete mici. Incorporam merele cu ajutorul unei spatule. Folosind o lingura pentru inghetata sau cu mainile usor ude, modelam biscuitii, de marimea unui glob de inghetata. Punem biscuitii in tava, pe hartie de copt.
Incingem cuptorul la 180°C. Coacem biscuitii 15-20 minute sau pana sunt aurii si putin rumeniti pe margini. Ii lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a-i puda cu zahar.
Unul dintre beneficiile retetei de Biscuiti cu mere, pe langa gustul delicios? Intreaga casa miroase minunat! A toamna si, de ce sa nu recunosc, chiar a Craciun! Sa va fie de cel mai bine!
P.S. Incercati si reteta de Gogosi cu mere, sunt delicioasa pentru toamna-iarna!
Am facut acesti biscuiti, au iesit demential de buni!! Multumesc Teo
Sa va fie de bine, ma bucur mul mult ca v-au placut!
Au devenit biscuiții preferați ai familiei 🙂
Ce bucurie sa aud asta!
Sunt super buni , fetita mea ii papa cu mare placere , am injumatatit portia de zahar si sunt foarte buni , multumesc pentru reteta