Perele sunt in plin sezon si ne vom bucura de ele pe tot parcursul toamnei. Dulci, suculente, aromate, sunt fructele perfecte pentru prajituri si checuri de tot felul! Azi folosim perele intr-o prajitura foarte usor de realizat, dar foarte aromata: Prajitura cu pere si branza de vaci!
Prajitura cu pere si branza de vaci – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Din cantitatile date iese o tava de 20x30cm, dar o puteti coace si sub forma de chec, folosind o tava de cozonac mai mare.
- Puteti folosi si mere sau cubulete de dovleac, pentru a da prajiturii si mai mult din aromele toamnei.
- Eu am aromatizat prajitura cu branza de vaci si stafide cu coaja de portocala, dar puteti folosi si coja de lamaie, esenta de rom sim ai ales multa scortisoara!
- Branza de vaci o puteti inlocui cu ricotta, pe care o gasiti in magazinele Lidl mereu, in gama permanenta, la un pret foarte bun.
- Prajitura se pastreaza proaspata cateva zile bune, pana la o saptamana la frigider. Inainte de servire, o puteti incalzi putin in cuptorul cu microunde.
- Este perfecta pentru impachetat la scoala sau la birou.
- Puteti scadea cantitatea de zahar chiar si la jumatate, mai ales daca perele sunt foarte coapte si dulci.
Ingrediente pentru 10-12 portii Prajitura cu pere si branza de vaci
- 6 pere
- 250g faina Belbake
- 1 pliculet praf de copt Belbake
- 150g zahar brun Belbake
- 100ml ulei Vita D’Or
- 2 oua marimea L (3 daca sunt mai mici)
- 200g branza de vaci Pilos
- 2 linguri coaja de portocala
Toate ingredientele pentru reteta de Prajitura cu pere si branza de vaci le gasiti in magazinele Lidl ❤️
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt un vas de copt de 20x30cm. Puteti coace Prajitura cu pere si branza de vaci poate fi coapta si intr-o forma rotunda pentru tort, cu diametrul de 20-24 cm sau intr-o forma pentru cozonac/guguluf.
Intr-un bol incapator punem ouale, uleiul, zaharul brun, coaja de portocala. Amestecam cu mixerul 10 minute la viteza mare pana avem o spuma si ouale isi dubleaza volumul. Adaugam faina, praful de copt, branza de vaci. Amestecam foarte bine.
Curatam perele. 2 dintre ele le taiem in cubulete mici si le adaugam in compozitia pentru prajitura. Celelalte 4 le taiem felii. Punem compozitia pentru prajitura in tava, o nivelam bine folosind spatula. Distribuim deasupra feliile de pere.
Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C timp de 45-50min. Dupa primele 30 minute, cand prajitura este frumos rumenita, o acoperim cu folie de aluminiu pentru restul timpului de coacere. Astfel, prajitura nu se va rumeni excesiv la exterior, fara a fi coapta la interior.
La final, cand Prajitura cu pere si branza de vaci este gata si trece testul scobitorii, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem pudra cu zahar si scortisoara. Sa va fie de cel mai bine si, daca tot ne apropiem de toamna cu pasi repezi, va invit sa cititi articolul Decoratiuni de toamna pentru casa (click pe titlu) pentru inspiratie!
Este excepțională, eu am adăugat și înghețată de vanilie, caramel și nuci pecan.
Sa va fie de bine!