Pregatiri pentru venirea bebelusului | JURNAL DE MAMICA

Pregatirile pentru venirea micuteii Luna au durat…mai multe luni. Asta pentru ca mereu am muncit amandoi foarte mult si ne-am ocupat de toate incet incet, cum aveam putin timp liber, cum era un weekend fara filmari…cum gaseam o promotie de nerefuzat. Cert este ca azi, cand am intrat in saptamana 37 de sarcina si Bebe Luna poate veni oricand, totul este pregatit!

pregatiri pentru venirea bebelusuluiV-am facut un tur complet al camerei ei, dar si al dormitorului nostru, unde i-am organizat coltisorul (ma rog, peretele ei). Asta pentru ca, in primele luni, va sta cu noi in camera. Va arat in video de mai jos tot ce am pregatit si va voi povesti aici mai multe, cu link-urile aferente pentru divserse produse pe care eu le consider foarte utile.

Pregatiri pentru venirea bebelusului – apasa PLAY mai jos pentru VIDEO

Pregatiri pentru venirea bebelusului – patutul.

Foarte mula lume ne-a sfatuit sa NU cumparam patut pentru ca sigur Luna va dormi cu noi, intre noi, in patul nostru. Am ignorat sfatul si i-am ales un patut in care sa se simta confortabil, sa fie mititel si comod. Iar in patut am asezat baby-nest-ul, care este un alt accesoriu pe care il consider esential pentru un nou nascut. Baby Nest sau “cuibul bebelusului” ii ofera un mediu sigur se somn si siesta, face dintr-un pat mare si rece un loc prietenos, in care bebe se simte protejat si “inconjurat”, ca in uter. La Luca nu am avut asa ceva (acu 11 ani…nu erau atatea) dar mereu foloseam o paturica pe care o rulam si o puneam in jurul lui. Acum exista acest baby nest, pe care il recomand si mi-a fost recomandat de foarte multe mamici. Sa vedem si cum se intelege Luna cu el. De gasit il gasiti online, intr-o sumedenie de locuri, de la magazine pentru bebelusi si pana la doamne care il fac handmade. La o simpla cautare in google cu “baby nest nou nascut” veti gasi sute de variante din care sa alegeti.

pregatiri pentru venirea bebelusului
Pregatiri pentru venirea bebelusului – unde punem hainutele?

Noi am optat pentru o comoda de la Ikea – comoda Hemnes in varianta cu 3 sertare mari. Exista si varianta mai mare, cu 8 sertare cred, daca aveti nevoie de mai mult spatiu. Sincer va spun, cea cu 3 sertare este mai mult decat suficienta pentru un bebelus/copilas. In interior am cumparat organizatoare (cutii de diverse marimi) tot de la Ikea. Hainele le-am impachetat dupa metoda Konmari (rulate astfel incat sa stea in picioare) si au incaput enorm de multe, asa cum veti vedea in video. Mai multe despre metoda Konmari – AICI.

pregatiri pentru venirea bebelusului
Pentru rochite am ales un suport din lemn special pentru copii. Când copiii cresc isi pot alege singuri tinuta si mai important, invata sa isi puna hainele la loc, sa fie organizati si responsabili. Plus ca, sa fim sinceri…arata foarte foarte bine!

pregatiri pentru venirea bebelusului
Tot la capitolul hainute, pentru mamele de fetite care m-au intrebat de unde am luat funditele pentru Luna, sunt facute handmade de M.I.A.K.A. (click pentru a vizita magazinul). Superbe! Ca sistem de organizare pentru fundite? Cuiere din lemn de la Pepco, ieftine si dragute, usor de montat pe perete. Asa se vad cel mai bine fundele, mai degraba decat intr-o cutie sau cosulet/sertar.

pregatiri pentru venirea bebelusului

Pregatiri pentru venirea bebelusului – Caruciorul ❤

Alegera caruciorului a fost o alta “piatra de moara” pentru noi, pentru ca mi-am dorit un carucior care sa fie in primul rand sigur si comod pentru Luna, apoi comod si usor de folosit si…frumos pentru noi.

Am ales sistemul modular Carucior modular 3in1 Coccolle Perla, de pehttps://smart-baby.ro/. Toate detaliile si informatiile despre Coccolle Perla le gasiti AICI.

pregatiri pentru venirea bebelusului

Din experienta cu Luca stiu cat de important a fost landoul, nu doar pentru a plimba bebelusul nou-nascut, dar si pentru somnul la bunici, la terasa, in vizita etc. Scoica este la fel de importanta si va rog sa NU duceti niciodata bebelusul in brate in masina, folositi mereu o scoica/scaun de masina, fixat foarte bine in suport. Scoica noastra se ataseaza si pe cadrul caruciorului, ceea ce e minunat, mai ales pentru plimbarile cand vom fi doar noi doua si mi-e mai usor sa o montez/demontez decat landoul.

pregatiri pentru venirea bebelusului

Care au fost punctele forte ale caruciorului Coccolle Perla care ne-au atras atentia si ne-au facut s ail alegem:

  • Posibilitatea de ajustare a oricarei unitati de pe cadru pe inaltime, in functie de inaltimea parintelui. Foarte util mai ales ca eu, de exemplu, am 1.76 si buni 1.60. In plus, este foarte util dupa nastere, cand mamica se recupereaza si nu ii este atat de usor sa ridice bebelusul din carucior.
  • Landoul mare si care se ajusteaza la cap, cu salteluta moala tratata cu ioni de argint anti-bacterieni. Faptul ca se ajusteaza si la capusor este super util, mai ales pentru bebelusi cu reflux sau cei regurgiteaza des.
  • Rotile sunt de gel si sunt imposibil de penetrat; indiferent ce obstacol sau pe ce drum circuli ele nu se vor dezumfla, crapa sau sparge.
  • Cadrul cu design futurist – v-am spus ca mi-am dorit un carucior care sa fie pe cat de comod si safe, pe atat de frumos.
  • Gentuta tip ghiozdan super practica.
  • Uniteata sport care ofera un spatiu generos si poate fi folosita pana la 3 ani. Mai e ceva pana o sa o folosim, dar ma simt linistita sa stiu ca o avem si ca nu va trebui un alt carucior dupa ce Luna sta in fundic.

Pregatiri pentru venirea bebelusului – utile si foarte utile ❤

Unul dintre primele lucruri pe care le-am comandat pentru Luna? Masuta de baie si infasat. Este foarte practica, noi o avem pe asta, are cadita pentru baie, usor de umplut si golit, iar peste cadita se rabateaza super usor si rapid masa de infasat. Are si compartimente speciale pentru produsele cosmetice/servetele/scutece dar si un spatiu de depozitare pentru prosopel/halat/paturici.

pregatiri pentru venirea bebelusului
Organizatorul pentru scutece – cel care sta pe comoda alba si este foarte usor de transportat in toata casa. Exact asta este ideea: toate esentialele pentru schimbarea si confortul bebelusului intr-un singur loc. Am pus in el scutece, crema de fundulet, pudra, servetele umede, peria de par, setul de manichiura, suzete, o jucarie etc. Sunt sigura ca o sa ne fie extrem de util, mai ales ca locuim intr-un apartament cu scara interioara si nu ar fi placut sa urcam-coboram-urcam-coboram scarile pentru un scutec sau o crema.

pregatiri pentru venirea bebelusului
Leaganul – l-am folosit si cu Luca si ne-a ajutat enorm de mult sa avem momente in care sa putem face si altceva (de exemplu o reteta), stiind ca bebe sta cu noi aproape. Nu toti bebelusi prefera acelasi tip de leagan/balansoar, deci nu o sa va recomand unul anume, dar pot sa va spun sigur ca este util.

Pregatiri pentru venirea bebelusului – decoratiuni ❤

La capitolul decoratiuni, imaginatia fiecarei mamici poate sa zburdeeeee libera. Asa ca nu o sa insist prea mult, doar o sa va spun, in mare, ce am ales noi. Pernele decorative sunt intotdeauna o idee buna. Umple frumos orice spatiu si ofera o pata de culoare. Pernute faine pentru fetite si baietei gasiti la Pepco si la H&M Home.

pregatiri pentru venirea bebelusului

Tot la Pepco am gasit cosuletele roz “Princess”, care s-au potrivit perfect in biblioteca din camera Lunei si sunt o solutie minunata pentru depozitat.

pregatiri pentru venirea bebelusului

Decoratiunile cu texte din biblie, pe care le vedeti inramate si atarnate pe perete deasupra cuierului cu rochite, sunt comandate de pe Etsy.com, mai exact de AICI. Le platiti online cu cardul si vi se liveraza instant pe mail cele 3 fisiere la rezolutie maxima pentru a fi printate. Noi le-am printat pe hartie fotografica pentru cea mai buna calitate (la un studio foto) si le-am inramat in rame simple, de lemn natur, 30×40 cm, cumparate de la Pepco.

pregatiri pentru venirea bebelusului

Iar minunatul tablou de deasupra patutului – FOR THIS CHILD WE HAVE PRAYED FOR – este pictat manual de Cristina Frei, prietena mea draga ❤

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.