Budinca de orez – un desert perfect pentru zilele calde de vara! Reteta de azi – Budinca de orez – a pornit de la clasicul orez cu lapte, o reteta de desert care ne-a marcat tuturor copilaria! Care este magia retetei de orez cu lapte? Foarte simplu! Iarna il seriv cald, cu scortisoara si mar dat pe razatoare. Vara il servim rece, de la frigider sau fierbinte, cu un glob de inghetata! O reteta atata de simpla dar atat de versatila!
Budinca de orez – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Poti folosi orice tip de orez pentru prepararea retetei de Budinca de orez. Eu am ales un orez basmati, care este el in sine foarte aromat si aduce un plus de savoare budincii.
- La capitolul arome, poti folosi esenta de vanilie, pastaie de vanilie, esenta de rom, lamaie, migdale. Apoi poti combina cu diverse: coaja de citrice, stafide, merisoare, fructe confiate, miez de nuca de cocos etc.
- Puteti servi budinca de orez in pahare individuale, cum am facut eu azi, sau o puteti turna intr-o tavita si o serviti taiata felii.
- Budinca de orez trebuie sa stea la rece minim o jumatate de ora inainte de servire, dar este minunata si fierbinte, imediat ce este gata. Daca o serviti fierbinte, sa stiti ca merge perfect alaturi de inghetata sau fructe.
Ingrediente pentru 4 portii Budinca de orez
- 100g orez basmati Golden Sun
- 700ml lapte Pilos
- o lingura esenta de rom Castello
- o lingura coaja de portocala sau lamaie
- 50g unt Pilos
- 100g zahar tos Castello
- 4 galbenusuri
- un praf sare Castello
Toate ingredientele pentru reteta de Budinca de orez le gasiti in magazinele Lidl 🖤
Intr-o cratita cu fund dublu (dau de fonta), punem laptele, zaharul, romul, coaja de citrice, praful de sare. Amestecam foarte bine si punem pe foc. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul si amestecam. Fierbem totul la foc mix, 18 min sau pana orezul este fiert si compozita este cremoasa.
Tragem oala de pe foc, adaugam galbenusurile si untul, amestecam pana sunt bine incorporate. Punem pe foc alte 5 minute, la foc mic. Dam compozitia prin blender pentru a fi sim ai cremoasa. Apoi turnam totul in 4 paharele individuale. Dam budinca de orez la rece 15-30 minute inainte de servire.
Peste fiecare budinca am pus dulceata de capsuni si fructe proaspete. Budinca de orez a fost un succes si cu siguranta o vom repeta foarte des vara aceasta! Sa va fie de bine!
Incearca si reteta de Budinca de orez la tava (click pentru a accesa reteta) 🖤